We're sorry, but something went wrong: Web application could not be started

We're sorry, but something went wrong.

The issue has been logged for investigation. Please try again later.

Technical details for the administrator of this website

Error ID:

1ba9effc

Details:

Web application could not be started by the Phusion Passenger application server.

Please read the Passenger log file (search for the Error ID) to find the details of the error.

You can also get a detailed report to appear directly on this page, but for security reasons it is only provided if Phusion Passenger is run with environment set to development and/or with the friendly error pages option set to on.

For more information about configuring environment and friendly error pages, see:

This website is powered by Phusion Passenger®, the smart application server built by Phusion®.

House in L'Ametlla del Vallès

This single-family detached home is located at L'Ametlla del Vallès, in a plot of land with a slope close to 80%.

To the east lays a street with a group of residential houses; a pine forest extends to the west. In this setting, the intention of the project is to turn its back to the road traffic and open up to the breathtaking views over the forest.

Taking advantage of the characteristics of the plot, the parking area is placed at street level, while the living spaces are located on the basement floor, where there is a direct access to the garden. In this way, we provide each room with a direct visual connection to the forest of l'Ametlla. All the areas on this floor are arranged in parallel, so that each room enjoys natural light: bathrooms, bedrooms, kitchen, dining and living room. The only space located on the ground floor is the main studio, which also serves as a buffer space between the living room and the garage.

The house has two facades. The street facade is opaque, dark, and wavy, which protects the house and provides privacy. It has just one window and a door. It contrasts starkly with the garden facade, which has large windows and is very bright, all white. The geometric lines that define it, as well as the composition of its openings, respond to the desire to bring natural light into the living spaces and to use the sunlight and shadows to create a dramatic effect on this facade.

An ingenuous architectural solution and an extremely economical choice of materials –the exterior insulation system, the corrugated and the industrial concrete floor– made the project very affordable.

Location
L'Ametlla Del Vallès

Admin-Area