Jhaps Villa, Akkarai by DesignQube | homify
Change profile photo
Change cover
DesignQube
DesignQube

DesignQube

DesignQube
DesignQube
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Jhaps Villa, Akkarai

This majestic residence is designed in a site area of one acre for a young couple whose main consideration for design was to follow perfect vastu incorporated with contemporary style of architecture. Integrated elements such as concealed doors and furniture combine to tones of whites; greys and blacks contribute in creating a warm atmosphere throughout every room in the house. The central courtyard enclosure results in an intimate outdoor room that is decidedly ambiguous; the courtyard can be the garden and it can become the central core of an atrium-style house. The main living area, dining and dry kitchen open up to the grassed courtyard and pool. The private, semi-private and the view to near and far landscape changes depending on how the space is used. In addition, the access was relegated to achieve a generous garden space in the front, which allows to enjoy views and cross ventilation to the green spaces.

Total dimensions
71 × 30 × 83 ft / 18000 sq ft (Length, Height, Width / Area)
Location
Chennai
  •  Villas by DesignQube,

    Jhaps Villa, Akkarai

  •  Houses by DesignQube,

    Exterior Elevation

  •  Living room by DesignQube,

    Living Room

  •  Garden by DesignQube,

    Sit-out

  •  Living room by DesignQube,

    Living room—double height

  •  Dining room by DesignQube,

    Dining

  •  Pool by DesignQube,

    Outdoor space

  •  Bedroom by DesignQube,

    Master Bedroom

  •  Bathroom by DesignQube,

    Bathroom

  •  Study/office by DesignQube,

    Courtyard Library

Admin-Area