SubPost-Office and Ration Shop by imago architecture+design | homify
Change profile photo
Change cover
imago architecture+design
imago architecture+design

imago architecture+design

imago architecture+design
imago architecture+design
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

SubPost-Office and Ration Shop

The design is questioning the functioning and quality of common ration shops and inspires a new approach towards these mostly overlooked buildings.Importance has been given to maximised natural ventilation and light, transparency for customers and clear circulation without compromising the required safety aspects.We have taken the waiting customers into the building with a wide corridor space to protects them from rain and sun. Large open counters allow absolute transparency in the ration shop.The back of the building serves as shaded outdoor seating for the children of the neighbouring school.The aim is to provide best possible integration for the underprivileged part of society, through architecture that embraces its users.

The building strives to take vernacular elements and use them in a contemporary fashion, where only the material itself creates texture and decoration.The walls are made of compressed stabilised earth blocks which are exposed in elevation for a subtle blending with the surrounding buildings and greenery.Doors are solid and made of recycled wood. Floors are kadappa slabs with terracotta inlay. The other facade elements, granite and ferro-cement jalis, are inspired from the local village context.

Total dimensions
1000 sq ft (Area)
Location
Moratandi
  •  Houses by imago architecture+design, Tropical

    SubPost-Office and Ration Shop

  •  Houses by imago architecture+design, Tropical

    SubPost-Office and Ration Shop

  •  Corridor & hallway by imago architecture+design, Tropical

    SubPost-Office and Ration Shop

  •  Corridor & hallway by imago architecture+design, Tropical

    SubPost-Office and Ration Shop

Admin-Area