Office of Alpha Enterprises by Red Brick Design Studio | homify
Change profile photo
Change cover
Red Brick Design Studio
Red Brick Design Studio

Red Brick Design Studio

Red Brick Design Studio
Red Brick Design Studio
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Office of Alpha Enterprises

A Siemens Dealership in the middle of the business district in the northern part of Karnataka is transformed into an Office with a bright and energetic environment to uplift the spirits and improve the efficiency of the employees. The Concept of the Design evolved from connecting the dots and interspersed with the idea of a block-in-a-block, owing to the nature of the building in which this Office resides. 

Total dimensions
900 sq ft (Area)
  • Entrance: {:asian=>"asian", :classic=>"classic", :colonial=>"colonial", :country=>"country", :eclectic=>"eclectic", :industrial=>"industrial", :mediterranean=>"mediterranean", :minimalist=>"minimalist", :modern=>"modern", :rustic=>"rustic", :scandinavian=>"scandinavian", :tropical=>"tropical"}  by Red Brick Design Studio,

    Entrance

    The Outside gives you a glimpse of the Inside as the Store room is designed as a block inserted into the longitudinal layout of the office. The inverted concept of glass walls and solid entries give a fresh approach to the place. The absence of visible handles on doors and shutters makes the interior materials to gel into each other.

  • Staff Area: {:asian=>"asian", :classic=>"classic", :colonial=>"colonial", :country=>"country", :eclectic=>"eclectic", :industrial=>"industrial", :mediterranean=>"mediterranean", :minimalist=>"minimalist", :modern=>"modern", :rustic=>"rustic", :scandinavian=>"scandinavian", :tropical=>"tropical"}  by Red Brick Design Studio,

    Staff Area

    Next to the Cabin are the dept heads having a desk each with their own printing capabilities and their own personal storage. Common storage surrounds them on the walls with the concept of the open and the closed flowing into each other. The Entire storage is finished in a core white laminate and no visible handles to keep the area clean and neat. 

  • Staff Area: {:asian=>"asian", :classic=>"classic", :colonial=>"colonial", :country=>"country", :eclectic=>"eclectic", :industrial=>"industrial", :mediterranean=>"mediterranean", :minimalist=>"minimalist", :modern=>"modern", :rustic=>"rustic", :scandinavian=>"scandinavian", :tropical=>"tropical"}  by Red Brick Design Studio,

    Staff Area

    The seamless ceiling has been designed to allow the user to visualise the block-in-a-block idea compartmentalising the entire space into three virtual elements, the ceiling, the floor and everything in-between. The floor to ceiling doors add to this visual by eliminating the lintel and give a majestic feel to the entry passages.

  • Reception: {:asian=>"asian", :classic=>"classic", :colonial=>"colonial", :country=>"country", :eclectic=>"eclectic", :industrial=>"industrial", :mediterranean=>"mediterranean", :minimalist=>"minimalist", :modern=>"modern", :rustic=>"rustic", :scandinavian=>"scandinavian", :tropical=>"tropical"}  by Red Brick Design Studio,

    Reception

    A sculptural table next to a boxy facade awaits you in the Reception area. The entry to the store room remains hidden within the boxes. A humble powder room camouflaged in grey and black coloured PU paint separates the workstations from the reception area. The reception backdrop is formed by a custom made painting by the Architect depicting the growing aura of the owner’s vision and pinpointing the ground-zero where it all started.

  • Display Corner: {:asian=>"asian", :classic=>"classic", :colonial=>"colonial", :country=>"country", :eclectic=>"eclectic", :industrial=>"industrial", :mediterranean=>"mediterranean", :minimalist=>"minimalist", :modern=>"modern", :rustic=>"rustic", :scandinavian=>"scandinavian", :tropical=>"tropical"}  by Red Brick Design Studio,

    Display Corner

    The Wooden texture lends the warmth in the entire office and becomes an integral part of the concept. A display wall with the yellow paint, another part of the colour scheme, adorns the corner where there shall be no weight. 

  • Workstations: {:asian=>"asian", :classic=>"classic", :colonial=>"colonial", :country=>"country", :eclectic=>"eclectic", :industrial=>"industrial", :mediterranean=>"mediterranean", :minimalist=>"minimalist", :modern=>"modern", :rustic=>"rustic", :scandinavian=>"scandinavian", :tropical=>"tropical"}  by Red Brick Design Studio,

    Workstations

    The hanging partitions made of steel, visually separate the workstations. Every workstation has a storage seemingly disconnected from the desks and a writing glass and a pinup board continue the colour mood of the place. Lines of light in the work area and the pathway direct us a full circle visually. Task lighting for every employee ensures a healthy and cheerful environment. Music emanates from the Bose speakers to keep the mood light and contributes to ease the long hours. 

  • Director's Cabin: {:asian=>"asian", :classic=>"classic", :colonial=>"colonial", :country=>"country", :eclectic=>"eclectic", :industrial=>"industrial", :mediterranean=>"mediterranean", :minimalist=>"minimalist", :modern=>"modern", :rustic=>"rustic", :scandinavian=>"scandinavian", :tropical=>"tropical"}  by Red Brick Design Studio,

    Director's Cabin

    A central block of wood and glass houses the Owner’s cabin which is again envisioned as an interconnected block, positioned in the centre to have a visual connect with his employees and yet maintain a cordial distance. It has seating capacity for 5 and a screen for conferences. The Desk is covered with Poly-coat and the backdrop is a rich wallpaper that adds the colour in the space. 

    A rustic floor tile covers the entire space including the powder room and its wall except for the Owner’s cabin that sports a Solid Wood flooring that establishes the elegance of the room and balances the industrial feel of the steel. Ambient lighting and motorised blinds in the cabin allows for the owner’s thinking patterns and his solitary routine. Ergonomic chairs further add to the productivity of the office. 

Admin-Area