1,200 sq. ft. residence extension and interiors, Nigdi. by M+P Architects Collaborative | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
M+P Architects Collaborative
M+P Architects Collaborative

M+P Architects Collaborative

M+P Architects Collaborative
M+P Architects Collaborative
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

1,200 sq. ft. residence extension and interiors, Nigdi.

Our clients residing with their family on the lower floor of a two storied bungalow where the upper floor had an independent access and was let out to paying guests. They approached us to redesign the entire upper floor for the two of them to shift upstairs.  Half the battle was won by cracking the layout to accommodate a beautiful central terrace and dining space. Getting a compact kitchen and a neat little study space carved out from the constraints of the existing structure was another achievement. Using Jaiselmer stone for flooring binds the apartment together and responds beautifully to the abundant natural light that play. The civil-electrical and plumbing work itself took a year to complete because we almost rebuilt the entire apartment. Carpentry and finishing brought out the charm of having lots of built in storages, clean spaces, efficient kitchen. The final run was taken up by the clients who bought up some good ready units which went well with the spaces we had created.his is one project where as architects we made a few mistakes, and our clients have kept us on our toes . I cannot thank them enough for being the alert, sharp, just, and observant people that they are. I believe we worked well as team to fight all the battles of changing contractors, changing costs, introduction of GST,  a long time-span, and a combination of Pune and Nigdi suppliers.The project cost came to ₹22,00,000/-

Total dimensions
120 m² (Area)
Total cost
$31,932.65
  • Entrance Modern Corridor, Hallway and Staircase by M+P Architects Collaborative Modern

    Entrance

  • Living room Modern Living Room by M+P Architects Collaborative Modern

    Living room

  • View to dining, kitchen and terrace from Living room Modern Living Room by M+P Architects Collaborative Modern

    View to dining, kitchen and terrace from Living room

  • Dining room view from terrace Modern Dining Room by M+P Architects Collaborative Modern

    Dining room view from terrace

  • Bedroom Modern Bedroom by M+P Architects Collaborative Modern

    Bedroom

  • Dining room Modern Dining Room by M+P Architects Collaborative Modern

    Dining room

  • Terrace view from dining room Modern Terrace by M+P Architects Collaborative Modern

    Terrace view from dining room

  • Dining window from entrance landing Modern Corridor, Hallway and Staircase by M+P Architects Collaborative Modern

    Dining window from entrance landing

  • Kitchen - cooking counter Modern Kitchen by M+P Architects Collaborative Modern

    Kitchen—cooking counter

  • Kitchen- utility and appliances counter Modern Kitchen by M+P Architects Collaborative Modern

    Kitchen- utility and appliances counter

  • Bathroom Modern Bathroom by M+P Architects Collaborative Modern

    Bathroom

Admin-Area