JAN RÖSLER ARCHITEKTEN

JAN RÖSLER ARCHITEKTEN

JAN RÖSLER ARCHITEKTEN
JAN RÖSLER ARCHITEKTEN
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Bestensee—Extension of an One-Family-House

The clients, a young couple with children, asked for a extension to their existing house including three bedrooms for children, a bathroom and some additional space for playing.

The requirement was to keep the entrance connecting the existing building and the garden and the tree in front of it. To comply these conditions only a narrow building ground was left to find a design solution for the extension.

Therefore the circulation area giving access to the children’s bedrooms is structured in a way it functions not only as a connection between the rooms but also as a play zone for the children. There they can build castles, race cars or withdraw for a moment in the depth of the window recess.

The accommodating atmosphere is created by the regularly structured, visible, wooden ceiling beams and the warm colour of the wooden floor standing out from the calm, white walls.

Another important design element is the squared shape fixed glazing at the end of the play zone. It frames the view into the vast property and connects the interior to the garden.

The extension is a classic timber frame construction whose façade is clad with unpretentious wooden slats. This subtle appearance differentiates clearly from the existing building while keeping the same unintrusive character as the main building.

With its clear lines and calm atmosphere the extension arrives at combining a cosy home with modern living.

Year: 2018

Site: Bestensee, Brandenburg, Deutschland

Client: Private

Architect: Jan Rösler Architekten

General contractor: Jan Rösler Bau

Photographer: Simon Menges

  •  Wooden houses by JAN RÖSLER ARCHITEKTEN

    1

  •  Wooden houses by JAN RÖSLER ARCHITEKTEN

    2

  •  Wooden houses by JAN RÖSLER ARCHITEKTEN

    3

  •  Corridor & hallway by JAN RÖSLER ARCHITEKTEN

    4

  •  Wooden windows by JAN RÖSLER ARCHITEKTEN

    5

  •  Wooden windows by JAN RÖSLER ARCHITEKTEN

    6

  •  Wooden windows by JAN RÖSLER ARCHITEKTEN

    7

Admin-Area