JAN RÖSLER ARCHITEKTEN

JAN RÖSLER ARCHITEKTEN

JAN RÖSLER ARCHITEKTEN
JAN RÖSLER ARCHITEKTEN
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Kita F

Transformation of a video library to a 600 sqm nursery.

The one storey building of a former video library is—except of one longitudinal side—surrounded by soil. The original floor plan with its polygon shape and its unusual depth turns daylight to the essential aspect of the design concept.

After the transformation a new window system and a maximal, clear room height brings daylight far into every room. In addition, the floor plan is organized in a way that allows a maximum of transparency between the different functions. The group rooms, the canteen, most part of the circulation and some services, such as office and kitchen, are visually linked together by fixed glass elements. Furthermore, along the façade all group rooms are connected with a visual axis.

In this way the unity and the spacial generosity of the original open space is preserved. The inner walls discreetly delimit the different rooms but appear more as independent elements than they create enclosed spaces.

The new premises create due to their openness and airiness a pleasant atmosphere for the nursery, without affecting its functionality. Furthermore, a spacious garden is part of the nursery and enables the children to play in nature.

Location
Berlin
  •  Wooden houses by JAN RÖSLER ARCHITEKTEN

    1

  •  Baby room by JAN RÖSLER ARCHITEKTEN

    2

  •  Baby room by JAN RÖSLER ARCHITEKTEN

    3

  •  Corridor & hallway by JAN RÖSLER ARCHITEKTEN

    4

  •  Corridor & hallway by JAN RÖSLER ARCHITEKTEN

    5

  •  Corridor & hallway by JAN RÖSLER ARCHITEKTEN

    6

  •  Corridor & hallway by JAN RÖSLER ARCHITEKTEN

    7

Admin-Area