Yamada Architecture

Yamada Architecture

Yamada Architecture
Yamada Architecture
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

A Renovation Project in Kyoto

A renovation of a wooden house in a touristy neighborhood near Kiyomizu-dera temple.

Our goal was to create a brighter, airier, flexible retail space in this pre-1981 era house.

All the existing partition walls and columns in the middle of the space were removed to create a single retail space with maximum flexibility. This was accomplished by our seismic analysis and retrofitting design which incorporated several seismic load resistant frames.

We also extensively incorporated daylighting in our design to make the new retail space brighter and more pleasant:The existing rear low roof was replaced by the new glass roof. We took advantage of the existing gable windows as daylight sources by replacing the attic floor with the glass floor.  The existing stairs were replaced by the new open-riser stairs which allowed daylight from the gable windows to reach down to the retail space.

(Photos by Sasakura Yohei)

Location
Kyoto
Total dimensions
40 × 10 × 15 ft / 600 sq ft (Length, Height, Width / Area)
Total cost
$170,000
  • A Renovation Project in Kyoto

  • A Renovation Project in Kyoto

  • A Renovation Project in Kyoto

  • A Renovation Project in Kyoto

  • A Renovation Project in Kyoto

  • A Renovation Project in Kyoto

  • A Renovation Project in Kyoto

  • A Renovation Project in Kyoto

  • A Renovation Project in Kyoto

  • A Renovation Project in Kyoto

Admin-Area