SPACES Architects Planners Engineers

SPACES Architects Planners Engineers

SPACES Architects Planners Engineers
SPACES Architects Planners Engineers
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Al Shiekh Kalefa Center Hospital —Al Jumeirah, UAE

Year : 2015

Client : The Ministry of Presidential Affairs

Location
Al Jumeirah, UAE
Total dimensions
100000 sq ft (Area)
  • Ariel View

    The primary organizing theme for the new hospital is the development of a  linear public atrium forms a spine traversing most of the length of the complex from a parking structure at the northern end of the site to an open end to the south.

  • Rehabilitation Center Garden View

    The open end at the south is placed strategically to allow both the spine and key hospital elements to grow to the south, where open land has been maintained.

  • South Elevation View

    The hospital straddles the spine with patient bed towers on the east, the sea side of the spine, and the diagnostic and the treatment to the west.

  • South Entrance Approach

    The theme of simple way finding and intuitive organization are deeply rooted in all of the primary hospital elements, from the main entrance all outpatient and inpatient services will be directly accessible from the linear atrium.

  • Sea View from VIP Patient Floor

    Atrium Lighting :

    The specific design for the atrium allowed the interpretation of the natural daylight for the hospital .

Admin-Area