MasterPLAN Outdoor Living

MasterPLAN Outdoor Living

MasterPLAN Outdoor Living
MasterPLAN Outdoor Living
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Wichryk Residence

This project was fun to image and to create because the site space was very tight and the homeowner’s wish list was ample.  After tearing away the old, worn out pressure treated deck, the first feature to be constructed was its replacement!  The deck area had to be spacious enough for grilling, dining and relaxing and the new low-maintenance composite deck provided just that!  Being constructed to be flush with the first floor of the home and with enough space to sink the new hot tub in the deck itself, this therapeutic water feature became easily accessible while still granting adequate privacy for the homeowners to truly unwind after a long day.

To keep the hot tub available for year-round enjoyment, and to tame the intense summer sunshine, we incorporated a hip-style roof over the deck.  This roof provides shelter from Mother Nature no matter the weather, and incorporates dimmable recessed LED lighting as well as a ceiling fan to keep the breeze going when its needed most.  Under the protection of the roof system, an outdoor rated television and speaker system was installed, sweetening the spot and taking it to another level! Being that this home sits a little higher on a corner lot, the rest of the property had to be designed in a way that would bring more privacy from passing traffic and neighbors walking their dogs.  The solution was to take the patio and pool area to the lowest point we could for this property, resulting in a natural yet “sunken in” feeling.  To further maximize this goal in the seating area of the patio, we installed a beautiful low-maintenance vinyl pergola accompanied by a taller retaining wall at its back to block the view from the neighboring property.  The homeowner’s addition of the lovely patio furniture and fire table really bring a charming feeling to this space. Wanting a more naturalistic look in the backyard, the homeowners opted for a curvilinear pool shape complete with rounded steps.  A diving board, color-changing LED lights and heat pump were installed to further personalize this swimming pool.  Exposed aggregate concrete was selected for the patio surface which also doubles as the seamless pool coping; this kept the control cuts in the concrete very clean throughout.  The exposed aggregate offers an uncomplicated feeling to the space, as to not detract from the beautiful surrounding features and landscaping. Generous plantings were installed around the back of the pool to provide an amazing backdrop to the space.  This landscape plan provides many colors and textures to balance out the hardness of the concrete and the fluidity of the water.  The plantings continue onto the deck in the form of large rectangular planters.  Two of the planters on the deck-space incorporate seasonal plants and flowers which soften the space and provide organic definition.  The third planter gives life to all the herbs this family needs to create their own culinary concoctions… all within reach of their outdoor grill and indoor kitchen! This property, as a whole, was finished with warm LED lighting to bring everything together.  Not only does this landscape lighting provide safety to everyone’s footsteps, it also creates an ambiance drawing everyone outside to enjoy.  Who said the party needs to stop once the sun goes down?

  • Before

    This old, outdated pressure treated deck never felt welcoming to the homeowners, so they never utilized the space.  It was MasterPLAN's top task to not only provide all of the features on this client's wishlist, but to also make the space feel welcoming and cozy.

  • Before

    This barren backyard didn't provide any inspiration or entertainment for the parents or their two daughters.  MasterPLAN was excited to step in and help the homeowners reimagine their space!

  • 3D Rendering

    This 3D shot of our design showcases all of our ideas from a bird's eye perspective.  Incorporating destinational areas within the backyard would provide a place for every activity.  Whether this family fancied a swim in the pool, a soak in the hot tub or a sit under the pergola, there is room for everyone!

  • 3D Rendering

    The client's two young daughters were most excited about the idea of having their very own swimming pool!

  • After

    MasterPLAN was able to transform this former underwhelming and blank-slate backyard into an outdoor oasis by creating outdoor destinations for everyone to enjoy.

  • After

    From under this white vinyl pergola, these homeowners can relax and enjoy some wine while also keeping an eye on the kids as they swim!

  • After

    The homeowners asked for a sense of privacy, so MasterPLAN lowered the grade of the backyard and incorporated features like retaining walls, a pergola and tall and lush landscaping to accomplish this request.

  • After

    This roof structure and composite deck makes way for both dining and play. Sheltered from whatever Mother Nature has up her sleeve, this family can dine, enjoy their sunken hot tub and also listen to music and watch their outdoor television within steps of their sliding kitchen door.

  • After

    You would never guess that this corner lot could pack such a dramatic punch. When the sun goes down, the landscape lighting comes up, to showcase this beautiful backyard transformation in all of its glory.

Admin-Area