Kimberly Peck Architect

Kimberly Peck Architect

Kimberly Peck Architect
Kimberly Peck Architect
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

lark cafe

The first thing you see upon entering Lark is a field bright of bright yellow lights that create a dominant plane throughout the space. This main design element helped achieve one of the clients esthetic goals to incorporate pops of color that would be inviting to children and their parents promoting the idea behind the family friendly coffee house- “a place where parents can feel comfortable bringing their children”. Two side by side spaces were rented and combined to create Lark. This helped inspire the program of a full service cafe with an independent event space. Visual continuity was maintained between the two spaces by creating a large openingin the wall dividing the spaces and installing a very large sliding barn door that could be closed off completely during private events.  The shape of the space that houses the cafe was a bit challenging and informed the creation of the triangular service area and counter that runs parallel to the long storefront windows spanning the space.  The shape gives the space its flow from the entry into the dining area by way of the service counter. The actual dining space is also triangular and funnels to a point. We maximized the seating here by running banquets along the two merging walls and filling the space in between with small cafe tables.  In addition we created a linear bar by placing a narrow counter top the length of the windows where people can sit on bar stools and look outdoors while they have their coffee. The overall industrial feel of the space mainly comes from the new poured concrete floors which is warmed by the addition of wood elements such as the banquet, cafe counter, sliding barn door, room dividers, and retail niche.

Location
brooklyn, ny

Admin-Area