Kimberly Peck Architect

Kimberly Peck Architect

Kimberly Peck Architect
Kimberly Peck Architect
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

artist's loft

The owner’s of this apartment had been living in this large working artist’s loft in Tribeca since the 70’s when they occupied the vacated space that had previously been a factory warehouse. Since then the space had been adapted for the husband and wife, both artists, to house their studios as well as living quarters for their growing family. The private areas were previously separated from the studio with a series of custom partition walls. Now that their children had grown and left home they were interested in making some changes. The major change was to take over spaces that were the children’s bedrooms and incorporate them in a new larger open living/kitchen space. The previously enclosed kitchen was enlarged creating a long eat-in counter at the now opened wall that had divided off the living room. The kitchen cabinetry capitalizes on the full height of the space with extra storage at the tops for seldom used items. The overall industrial feel of the loft emphasized by the exposed electrical and plumbing that run below the concrete ceilings was supplemented by a grid of new ceiling fans and industrial spotlights. Antique bubble glass, vintage refrigerator hinges and latches were chosen to accent simple shaker panels on the new kitchen cabinetry, including on the integrated appliances. A unique red industrial wheel faucet was selected to go with the integral black granite farm sink. The white subway tile that pre-existed in the kitchen was continued throughout the enlarged area, previously terminating 5 feet off the ground, it was expanded in a contrasting herringbone pattern to the full 12 foot height of the ceilings. This same tile motif was also used within the updated bathroom on top of a concrete-like porcelain floor tile. The bathroom also features a large white porcelain laundry sink with industrial fittings and a vintage stainless steel medicine display cabinet. Similar vintage stainless steel cabinets are also used in the studio spaces for storage. And finally black iron plumbing pipe and fittings were used in the newly outfitted closets to create hanging storage and shelving to complement the overall industrial feel.

Admin-Area