Mazura

Mazura

Mazura
Mazura
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

PWC—The Greek Campus

Working with a multi-national like PWC, meant that Human Nature had to work, for the first time, with global guidelines. Additionally, we were fortunate to have room for design creativity despite these guidelines. 

PWC wanted to create a welcoming office for start-ups and small to medium business at the Greek campus, while still maintaining its’ professional demeanor. What used to be the American University in Cairo—Greek campus, has been recently transformed into a technology and innovation park in the middle of downtown Cairo. PWC were surprisingly flexible and open to our ideas, which we really appreciated.

Interior & Furniture Design by:

www.humannatureblog.net

Total dimensions
80 sq ft (Area)
Location
Cairo
  •  Office buildings by Mazura

    General View

    The very colorful PWC logo, as well as the famous AUC Library steps that the office overlooks inspired the design of this project. Having been a study-abroad student myself many years back on this very campus, I knew first hand the symbolic and emotional attachment AUCians have to the steps. This also allowed me to divide the space into different levels, each serving a different function. For the layout, the PWC logo was perfect. Combining the two, allowed us to have a reception area, an informal/projector screen viewing area, a work area/kitchenette and a meeting space.

  •  Office buildings by Mazura

    Elevations

    When it came to the style of the space, I wanted the PWC corporate colors to appear as much as possible. I therefore decided on a white background for them, and used the colors only for the seating (and one shelf). The final result is that each area is colored coded with a PWC color.

  •  Office buildings by Mazura

    Kitchenette / Meeting Table

    The finishes were a crucial point. An all white space can easily come off as being clinical. To avoid this, I played with natural materials. The flooring is made of solid oak strips, while the workstations are oak veneers. I exposed the brick walls to give the space a converted feel, while also creating an interesting dichotomy between the sleek clean wood and the rough surroundings. Though the leather chairs are not natural, something I usually don’t like, they are very heavy duty and actually look natural.

  •  Office buildings by Mazura

    Functionality

    Writing surfaces is something I always like to add in any space. For this project, there are two. The projector wall is also a whiteboard, so you can simultaneously do presentations and write notes. The other is a frosted glass wall, inspired by client and the man behind the Greek campus Ahmed Alfi. This wall also serves as an indirect lighting for the space.

Admin-Area