JMKA architects

JMKA architects

JMKA architects
JMKA architects
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

OXBOW LANE

MID-CENTURY RESIDENCE: A-List winner 2014

Set on the top of a hill overlooking a fast-moving stream, the existing house was a 1960’s modular. The house had low ceilings, the window seals were broken and fogged, and the house had no real connection with the outdoors.
We removed all but the foundation since the property included some wetlands, but chose not to increase the footprint other than a 3rd bay for the garage.  Instead, we expanded the main floor with cantilevers into the trees, which gave the true feeling of living in a tree house. Our design included floor to ceiling windows throughout the house, quite literally connecting every room to nature. The floor plan is open and filled with light. Doorways are open to the cathedral ceiling, and spaces share light from each other. The fireplace is surrounded by glass and the floors are a wide white oak board. The exterior materials were chosen to be maintenance-free. Reclaimed metal that was manufactured into shingles, white cedar that was installed as a rain shield, closed-cell insulation, high efficiency mechanicals and LED lighting make this house a true sustainable, “green” house.

Location
WOODBRIDGE, CT, USA
Total dimensions
4000 sq ft (Area)
Total cost
$1,100,000
  • exterior view in the winter

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 2
    ["CA"] [Published] The eco-friendly home inspired by a treehouse
    ["US"] [Published] A revamped green home

    The exterior materials were chosen to be maintenance-free. Reclaimed zinc that was manufactured into shingles, white cedar that was installed as a rain shield.

  • OXBOW LANE

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 2
    ["CA"] [Published] The eco-friendly home inspired by a treehouse
    ["US"] [Published] A revamped green home

    reclaim zinc shingles and white cedar rain screen. Stainless Steel cable rail, copper gutters

  • side entry

    side entry, reclaim zinc shingles and white cedar rain screen. Stainless Steel cable rail, copper gutters

  • exterior detail

    Exterior detail, The exterior materials were chosen to be maintenance-free. Reclaimed zinc that was manufactured into shingles, white cedar that was installed as a rain shield.

  • exterior close-up

    Exterior detail, The exterior materials were chosen to be maintenance-free. Reclaimed zinc that was manufactured into shingles, white cedar that was installed as a rain shield.

  • exterior detail

    exterior detail footing, Exterior detail, The exterior materials were chosen to be maintenance-free. Reclaimed zinc that was manufactured into shingles, white cedar that was installed as a rain shield.

  • exterior view of master bedroom

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 2
    ["CA"] [Published] The eco-friendly home inspired by a treehouse
    ["US"] [Published] A revamped green home

    Exterior detail, The exterior materials were chosen to be maintenance-free. Reclaimed zinc that was manufactured into shingles, white cedar that was installed as a rain shield.

  • living room

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 2
    ["CA"] [Published] The eco-friendly home inspired by a treehouse
    ["US"] [Published] A revamped green home

    The floor plan is open and filled with light. Doorways are open to the cathedral ceiling, and spaces share light from each other. The fireplace is surrounded by glass with a custom concrete hearth and the floors are a wide white oak board.

  • view through the living room to outside

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 1
    ["US"] [Published] A revamped green home

    The floor plan is open and filled with light. Doorways are open to the cathedral ceiling, and spaces share light from each other.

  • alternate view of the media room

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 2
    ["CA"] [Published] The eco-friendly home inspired by a treehouse
    ["US"] [Published] A revamped green home

    The floor plan is open and filled with light. Doorways are open to the cathedral ceiling, and spaces share light from each other.

Admin-Area