studioWTA

studioWTA

studioWTA
studioWTA
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

City Park Residence + Carport, New Orleans

Partial renovation of the first and second floors of a single family, four-story house, including a new sunroom and freestanding carport featuring bespoke millwork and artwork.

Location
New Orleans, LA
Total dimensions
174.3 sq ft (Area)
  • City Park Residence + Carport, New Orleans

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 4
    ["TH"] [Published] บ้านเดี่ยวหลังนี้มีดีที่โรงรถ
    ["CA"] [Published] This beautiful home is a drop of sunshine
    ["US"] [Published] 3 New Orleans homes that you need to see for inspiration!
    ["US"] [Published] A home renovation full of surprises

    The contrast between the historic house and the new additions is a rich textural experience highlighted by careful detailing and material selection, and whose function speaks to the inhabitants of the house.

  • City Park Residence, New Orleans

    The rear of the house was previously closed off from the living spaces within, with a screened porch off of the back [top, left].  

    The new sunroom makes the previous porch space more useable to the residents while opening up the views of the exterior to the inside. The mahogany trim on the window walls compliments the slatted sunscreen built overhanging the facade.  The stairs are wrapped with a greenscreen to allow for a lush view of vegetation outside of the sunroom, complimenting the allee of Live Oak trees that line the street.

  • City Park Residence + Carport, New Orleans

    The new sunroom at the rear of the residence replaced a previously screened in porch.  

    Enclosing the space to be more useful to the Owner did not equate to blocking the exterior light, with the entire room lined with  windows. The slatted sunshade at the rear keeps the space from becoming too warm in the summer months.

  • City Park Residence, New Orleans

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 2
    ["US"] [Published] 3 New Orleans homes that you need to see for inspiration!
    ["US"] [Published] A home renovation full of surprises

    Warm materials were selected throughout the renovated kitchen. Bamboo plywood composes the custom millwork that wrap the existing exposed brick chimney revealed during the renovation.  

    White quartz countertops bring a clean and bright element to the work surfaces, and are complimented by a new quartz trim around the existing window behind the sink.

  • City Park Residence, New Orleans

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 5
    ["TH"] [Published] บ้านเดี่ยวหลังนี้มีดีที่โรงรถ
    ["US"] Kitchen floor ideas for your home
    ["CA"] [Published] This beautiful home is a drop of sunshine
    ["US"] [Published] 10 amazing kitchen floor ideas
    ["US"] [Published] A home renovation full of surprises

    The kitchen opens up to the new sunroom, allowing views of the trees and vegetation outside and bringing a visual connection to the lush City Park area surroundings to the interior.  

    The connection to the light and greenery of the exterior enhances the experience of using the kitchen and breakfast area in the sunroom, with the white quartz countertops reflecting the light through the interior space.

  • City Park Residence, New Orleans

    The clean lines of the custom millwork and quartz countertops are carried into the detail of the cabinet and drawer handles- slim hardwood pulls are designed to be comfortable for use while strengthening the horizontality of the bamboo plywood cabinet and drawer faces when closed.

  • City Park Residence, New Orleans

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 2
    ["TH"] [Published] บ้านเดี่ยวหลังนี้มีดีที่โรงรถ
    ["US"] [Published] A home renovation full of surprises

    The previous kitchen is shown in the photos at the far left. A lack of storage led to cluttered surfaces and inefficient work spaces.

    The brick fireplace was exposed as a feature around which custom cabinetry makes a compositional statement, providing closed storage as well as open shelves for cookbook, dinnerware and art display. The small area of backsplash below the open shelves was finished with cork tile to showcase family photos.

  • City Park Residence, New Orleans

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 1
    ["US"] [Published] A home renovation full of surprises

    A view of the adjoining butler’s pantry, which connects the renovated kitchen with the dining room, shows the same use of materials in creating the wet bar for easy access during dinner parties.

    This was formerly the laundry room, and is now an extension of the kitchen designed for entertaining.

  • City Park Residence, New Orleans

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 3
    ["TH"] [Published] บ้านเดี่ยวหลังนี้มีดีที่โรงรถ
    ["CA"] [Published] This beautiful home is a drop of sunshine
    ["US"] [Published] A home renovation full of surprises

    Upstairs, the master bedroom was made more functional for the residents with the addition of a custom closet along one wall.  A sliding, cast resin door allows for privacy while still allowing light to transmit between the enlarged hallway-turned-art gallery adjacent, reinforcing the the concept of openness and light in the renovation.

  • City Park Residence, New Orleans

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 3
    ["TH"] [Published] บ้านเดี่ยวหลังนี้มีดีที่โรงรถ
    ["CA"] [Published] This beautiful home is a drop of sunshine
    ["US"] [Published] A home renovation full of surprises

    The enlarged hallway is another opportunity to showcase the owners’ art collection, with an openness that borrows natural light from all sides of the house in what was previously a dark, enclosed area.  The master bedroom (right) and ‘his’ bathroom (end of hallway in left photo) both use the same cast resin sliding doors to keep the space bright even though it is located in the core of the house.

Admin-Area