MasterPLAN Outdoor Living

MasterPLAN Outdoor Living

MasterPLAN Outdoor Living
MasterPLAN Outdoor Living
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Halis Residence

We were up for the challenge! First we removed the old painted wooden deck and stairs. It was far too much maintenance for our homeowners. They were searching for a solution that permitted a fully functioning, low maintenance, outdoor living space. It had to be outfitted with a place to cook, eat and relax with a good book. Since the area was reasonably sparse and flat it provided the ideal area for us to create an intimate elevated retreat. 

Next we designed the paver entryway to include one step leading to the main deck with LED ground lighting that illuminates some of the native trees. We were able to construct the new deck almost to the edge of the woods, designing the centrally located U-shaped stone bar as the focal point for entertainment. This made good use of the downward-sloped terrain without having to rework it. We repurposed the existing garden bed and utilized the hollow of the C-shaped stone bar by planting a vase shaped Zelkova tree and Carex “Bowles Golden” grass. This allowed us to integrate nature into the deck. 

Lastly, we added a low voltage LED lighting system, combined a fine black texture aluminum and stainless steel cable railing and bumped the surrounding deck out past the bar. This offered the illusion of an even larger deck area while protecting the stream view. By using materials such as stone, aluminum, stainless steel cable, and composite decking we significantly tapered the maintenance required leaving more time for our homeowners to entertain with family and friends. The result was an expansive multi-level deck that visually brought the first floor space outdoors, providing a welcoming and cozy look year round.

  • Before

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 1
    ["US"] [Published] A shady spot that became a sociable terrace!

    The previously existing space was in much need of some love and a good design!  We had to be mindful of all the homeowner's wishlist items, as well as address the steep slope into the woods.

  • 3D Rendering

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 1
    ["US"] [Published] A shady spot that became a sociable terrace!

    This 3D design incorporated all items requested by the homeowner, and perfectly spaced out to keep the views of the woods just beyond the deck.  The deck railing is a cable system, so the views would not be obstructed, and to give this space a little bit of an edgy look to break up the monotony.

  • 3D Rendering

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 1
    ["US"] [Published] A shady spot that became a sociable terrace!

    This rendering was a great example of how the homeowner would be able to access and use their new backyard living space.

  • Construction

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 1
    ["US"] [Published] A shady spot that became a sociable terrace!

    We tore the old deck out and started on the new construction right away.  After framing out the kitchen area, the rest of the framing and installation of the decking was a breeze.

  • Construction

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 1
    ["US"] [Published] A shady spot that became a sociable terrace!

    The stone veneer of the kitchen and installation of the appliances really started to bring this deck area to life!

  • After

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 1
    ["US"] [Published] A shady spot that became a sociable terrace!

    The finishing touches are amazing on this project.  The strategic landscape lighting, along with the deck and string lighting is perfect for the homeowner's evening entertainment and dinner parties.

  • After

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 1
    ["US"] [Published] A shady spot that became a sociable terrace!

    This project went from an unused deck full of leaf debris, to a fully-custom designed and built outdoor oasis!  

Admin-Area