Edificio 60 viviendas Alaior | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
FG ARQUITECTES
FG ARQUITECTES
FG ARQUITECTES
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Residential building of 60 dwellings in Alaior

Location: Alaior, Menorca

The building is a block of 60 dwellings, with a basement for parking, ground floor, two floors for housing (20 apartments per floor), and 20 more in the attic. The building occupies approximately 50% of the plot: the excess (about 1800m2) is converted into a garden with swimming pool and a paddle tennis court.

The building plan is structured by a central corridor that distributes the flats on both sides, half of them opening to the street and the others to the garden area. The three entrances to the building are produced by the penetration from the street to the garden area, perpendicular to the central corridor. Three entrances are planned to avoid longer routes to the flats. There are different types of housing: one bedroom, two bedrooms, three bedrooms, and the ones on the second floor with attic. All dwellings are built with the kitchen in the living room. The surfaces of the flats are between 50m2 and 70m2. The building is placed by the street, setting back to leave a row of gardens for the ground floor dwellings, and leaving the back part of the plot to place the communal area. A continuous terrace is built throughout the building on both floors, enhancing the linearity of the building and gathering the shapes of the façade of different rooms. On the ground floor, continuing the concept of linearity, a sandstone wall is built, with a wooden fence that closes the gardens.

  • Main façade Modern Houses by FG ARQUITECTES Modern

    Main façade

  • Main façade, ground floor Modern Houses by FG ARQUITECTES Modern

    Main façade, ground floor

  • Backyard Modern Houses by FG ARQUITECTES Modern

    Backyard

  • Swimming pool Modern Houses by FG ARQUITECTES Modern

    Swimming pool

  • Kitchen-Dinning-Living Modern Dining Room by FG ARQUITECTES Modern

    Kitchen-Dinning-Living

  • Kitchen-Dinning-Living Modern Dining Room by FG ARQUITECTES Modern

    Kitchen-Dinning-Living

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 1
    ["ES"] [Published] Cómo dar color a nuestro salón
  • modern  by FG ARQUITECTES, Modern

    Main façade

  • modern  by FG ARQUITECTES, Modern

    Ground floor plan

  • modern  by FG ARQUITECTES, Modern

    First floor plan

  • modern  by FG ARQUITECTES, Modern

    Tipology detail

  • modern  by FG ARQUITECTES, Modern

    Transversal section

Admin-Area