HAN Faculty of Education I/O by Liag Architecten en Bouwadviseurs | homify
Change profile photo
Change cover
Liag Architecten en Bouwadviseurs
Liag Architecten en Bouwadviseurs

Liag Architecten en Bouwadv…

Liag Architecten en Bouwadviseurs
Liag Architecten en Bouwadv...
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

HAN Faculty of Education I/O

The I/O building is the new home of the Faculty of Education of HAN University of Applied Sciences (HAN). The outward appearance of the building is determined by sustainability aspects, which also respect adjacent buildings.
Sustainability is integrated at all levels and addresses environmental parameters such as water consumption, use of materials, air quality, acoustics, visual comfort and lighting. The result is an energy-efficient building that meets most of its own energy needs. A thermal energy storage system and solar panels on the roof actually deliver energy gains below the bottom line. This enables other buildings on the HAN campus to save on their energy bills.

Opportunities for encounter are concentrated on the ground floor, which houses a superb study and resource centre, the lobby and a study café.

The different floors are connected by aerial walkways, which connect the upper floors. The floors of the building intersect, with each floor being projected or recessed. The resulting roof terraces create space for extra greenery on and around the building. The staggered construction also ensures that homes adjacent to the north side of the building continue to receive the same influx of sunlight and daylight.

LIAG believes that for construction to be sustainable, a building must create more biodiversity than it uses. Planting greenery in, around and on the building creates a new microclimate which serves as a new habitat for local flora and fauna.

Location
Nijmegen
  •   by Liag Architecten en Bouwadviseurs,

    HAN Faculty of Education I/O

  •   by Liag Architecten en Bouwadviseurs,

    HAN Faculty of Education I/O

  •   by Liag Architecten en Bouwadviseurs,

    HAN Faculty of Education I/O

  •   by Liag Architecten en Bouwadviseurs,

    HAN Faculty of Education I/O

  •   by Liag Architecten en Bouwadviseurs,

    HAN Faculty of Education I/O

Admin-Area