by Ben Herzog Architect
  by Ben Herzog Architect
  by Ben Herzog Architect
Do you like this project?
Get in touch for more info.
OK
Do you like this project?
Get in touch for more info.
OK

One of the owners of this house is a trained architect. She was intent on keeping a very neutral color/material palette focused on opening and brightening the spaces throughout the house. The bulk of the renovation centered around the kitchen and master bathroom. New wood floors were installed in the basement and the space was reconfigured to include a playroom, guest room and storage closets. Central air conditioning was installed as well as a new gas-burning fireplace. The house was converted from 2-family to 1-family with a new C of O to fit the needs of the family.

A pivoting reclaimed antique window was installed at the end of the first floor hall to give visual access through to the end of the house and out towards the backyard. A burst of green wallpaper is featured at the dining area off of the kitchen. All staircases were stripped and re-stained/painted. The backyard was cleared of a former shed and repaved with Bluestone and the steel deck and stair are new. Throughout the house we focused on blending the new additions with original details for a balance between the modern and traditional. This is exemplified in the master bathroom with classic tile paired with contemporary plumbing fixtures and a large, modern skylight over the shower. 

BHA Project Manager: Sophia Vincent-Guy 

General Contracto: Creative Renovations 

Photographer: Marco Valencia

Similar Photos
Comments

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.