Master Bathroom bathtub Tactus Design Workshop Minimalist style bathroom Ceramic large bathtub, master bathroom, bathroom, minimalist bathroom, bespoke
Master Bathroom bathtub Tactus Design Workshop Minimalist style bathroom Ceramic large bathtub, master bathroom, bathroom, minimalist bathroom, bespoke

Located in an old traditional piece of London, Victorian houses line both sides of the street

Now there’s The Yellow Door, the gate between the beauty of old London and contemporary open plan living space. In this project, solutions were sought to adapt traditional houses to contemporary living. Small rooms on the ground floor have been combined to form a multi layer open plan living, dining, kitchen and library.

Spaces are defined by material, light, colour, levels and lighting solutions, in successive intersection of layers. The Goal: to unlockthe full length of the house, connecting the street to the back garden.

The kitchen extension to the full width of the site and the removal of internal walls unlocked the expression of the sequence of living spaces, inspired by the Japanese wisdom of definition and delimitation of areas and functions without the use of walls or other physical barriers.

The center of the living space is the dining table designed using parametric modelling. The script generates an undulating shape that captures the light from the bay window and light features. With the belief that the quality of architectural space supersedes the value of an additional bedroom, a generous master bedroom with en-suite was added to the existing loft space.

This floor is designed as a Home within Home, including lounge area, bedroom and dressing space, organized in an open plan arrangement but defined by the difference in floor levels.

Constrained by a limited budget, this project was possible due to the careful design of every detail to maximize the quality of each space, full coordination and production of Stage 5 drawings prior to start of construction, thorough liaison with suppliers and contractors and constantly working together with the team to uphold the highest quality of all building works.





Colour: White
Material: Ceramic
Similar Photos

homify - modify your home

4.5

Browse through millions of photos with the homify app!

DOWNLOAD THE APP FOR FREE
No, Thanks