East jefferson modern living room by kube architecture modern | homify
< >
East Jefferson Modern Living Room by KUBE Architecture Modern
< >
East Jefferson Modern Living Room by KUBE Architecture Modern
< >
East Jefferson Modern Living Room by KUBE Architecture Modern

In the renovation and addition to this home in Falls Church VA, exterior hard-scapes and garden spaces surround the house while the spaces within the home are made larger and are opened up to the forestall views surrounding the home. When walking on the pathway one crosses the many thresholds along the exterior that help to separate and create new intimate garden spaces. Steel, concrete, and wood come together in this intricate walkway system comprised of slatted screen fences, a guiding pergola overhead, and a hard-scaped pathway. The changes in grade, volume, and materiality allow for a dynamic walkway that runs both to the new entry and continues to the rear patio where it then terminates at the patio access of the home. The master bedroom is extruded out over the lower level into the rear of the house and opened up with tall windows all along two sides. A more formal entry space is added at the front with full height glass bringing in lots of light to make for an elegant entry space. Partitions are removed from the interior to create one large space which integrates the new kitchen, living room , and dining room. Full height glass along the rear of the house opens up the views to the rear and brightens up the entire space. A new garage volume is added and bridged together with the existing home creating a new powder room, mudroom, and storage.

Similar Photos
Comments