Oakwood village house—kid's room solares architecture baby room wood multicolored | homify
Oakwood Village House - Kid's Room Solares Architecture Baby room Wood Multicolored
Oakwood Village House - Kid's Room Solares Architecture Baby room Wood Multicolored
Oakwood Village House - Kid's Room Solares Architecture Baby room Wood Multicolored

This project was a major renovation for a young Toronto family who wanted to invest in their future now by making their existing home work for them for the long term. Energy efficiency and budget were top priorities, so early on the couple decided to utilize the existing space – about 800 square feet per floor (including basement) – and not build any additional space.

The family’s goals were to bring in more natural light, make the house more comfortable, lower their utility bills, modernize the space to their personal taste, and dramatically increase storage.

The finished house perfectly reflects the family’s lifestyle, with formal and informal gatherings, family time and quiet time, enjoyment of their dog, and plenty of local amenities an easy walk away. The finished interior echoes their taste in clean, bright spaces with warm wood accents.

Colour: Multicolored
Material: Wood
Credits: Carla Crawford for Solares Architecture Inc.
Similar Photos
Comments