Granada house by estúdio haa! modern | homify
< >
Granada House by Estúdio HAA! Modern
< >
Granada House by Estúdio HAA! Modern
< >
Granada House by Estúdio HAA! Modern

This house located at Nova Granada, a city located at approximately 500km of São Paulo city (Brazil), was design by Estúdio HAA!. It respects some principles initially established, some relative to the studio’s production, and some to the client’s preferences. 

From the beginning of Estúdio HAA!, comes the communication frank and generous with the exterior, abundance of natural illumination and ventilation. And discouragement to radical changes on the site’s topography, always when it’s possible we search to maintain the pre-existential characteristics. Both to avoid technical issues, costs and reduce the impact of the new implantation.   

In this project, the site was already all plan, fruit of the planning of the allotment made centuries ago, we searched to transfer the original unevenness to the light block’s roof, with the intention to simulate the natural terrain mirrored, meanwhile the floor level remains constant in the entire terrain.   

From the clients come the requests to use double ceiling height on the social area, and a big balcony with a view to the city’s rural zone, beyond the basic program of compartments.   

The project is divide in three blocks. The first, the rigid block, containing: TV room and toilet, at the first floor; rooms, bathrooms, home office and balcony, at the second floor. This block was realized in reinforced concrete, with a couple of inverted beams, big gaps, and small slabs plans overhanging. The access stair to the second floor is made bolting custom-made metallic parts with the superposition of wooden steps, the side protection of the stair was made with steel cables that comer from the steps and rises to the ceiling slab.   

The second block, the light block, contains the dinner and living room, with connection to the side garden, was made with metal structure and glass, the objective was to enable an integration with the garden, making the limits between the intern/extern more subtle, because sometimes the garden enters the living room and sometimes “eat dinner at the garden”. This block’s roofing also collaborates to create an atmosphere of exterior space, with a generous natural light, experience the rain and leaf’s rustles.   

Right after the light block is found the main suite at the ground floor, that was one of the clients requests, do not need to walk up the stairs when they wanted. This suites also contains a integration with the exterior space.   

At the exterior area there is a pool house that contains service area, toilet and a living room with barbecue space, fronting the pool and garden.

Similar Photos
Comments