Carroll Gardens Townhouse:  Study/office by andretchelistcheffarchitects
Carroll Gardens Townhouse:  Study/office by andretchelistcheffarchitects
Carroll Gardens Townhouse:  Study/office by andretchelistcheffarchitects
Do you like this project?
Get in touch for more info.
OK
Do you like this project?
Get in touch for more info.
OK

Previously a two-family building, this home was renovated to combine the parlor and garden levels with a custom stairway, a 20-foot double-height extension and south-facing curtain wall. The kitchen and dining area are flooded with light at the new facade, which leads to the rear garden. What was once a neglected rear yard is now a clean, yet lush garden. The space is a natural extension of the kitchen and dining area beyond curtain wall, making for true indoor / outdoor living.

The original kitchen was relocated to the garden level to make way for an airy formal living and dining room, soaked in light from the south-facing curtain wall. A large carrara island provides plenty of space to work, and contrasts with the stainless steel back counters. A custom stair and balustrade was created, which descends to the kitchen alongside the curtain wall. The parlor was refinished and features part of the owner’s diverse furniture collection, creating the perfect spot for formal entertaining.

Structural Engineer: Murray Engineering (http://www.murray-engineering.com)

Mechanical Engineer: Lana Naoum

Photographer: Seong Kwon (http://www.seongkwon.com)

Credits: Seong Kwon Photography
Similar Photos
Comments

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.