Town lane residence, amagansett, ny by billinkoff architecture pllc country | homify
< >
Town Lane Residence, Amagansett, NY by BILLINKOFF ARCHITECTURE PLLC Country
< >
Town Lane Residence, Amagansett, NY by BILLINKOFF ARCHITECTURE PLLC Country
< >
Town Lane Residence, Amagansett, NY by BILLINKOFF ARCHITECTURE PLLC Country

This 6,000 square foot home is located on a magnificent parcel of land with distant views of the ocean. Despite a 2.5 acre site the location and organization of the house were significantly determined by local restrictions protecting its farmland quality.

The house is designed to accommodate an active family with four children. On the ground floor is a large room containing living room, dining room and kitchen similar to what one can see in a city loft. A large screen porch is tucked into one corner of the plan. In summer the porch is a hub of activity. In winter, it doesn't obstruct light or views.

The three-story stairwell connects all floors. The basement playroom with access to outdoors and pool does not feel or function like a typical cellar recreation room. In fact, it is where everyone comes together to watch movies and play table tennis. Natural light pours in through a wall of sliding glass doors.

Bedrooms are on the second floor. All have views of the ocean. An outdoor deck connects the master bedroom to a trellised hot tub area with outdoor shower. Sunlight streaming through lattice casts dynamic shadows and makes this spa a favorite place for family fun.

The exterior is a combination of cedar shingles, vertical cedar siding and bluestone. The roofline and materials are intended to evoke the indigenous buildings of the area. But despite its simplicity and clean lines this house has 21st century technology and green. It is cooled by geothermal energy. Low energy bills and no noisy condensers here.

Similar Photos
Comments