Kitchen by 前置建築 preposition architecture | homify
 Kitchen by 前置建築 Preposition Architecture
 Kitchen by 前置建築 Preposition Architecture
 Kitchen by 前置建築 Preposition Architecture
Do you like this project?
Get in touch for more info.
OK
Do you like this project?
Get in touch for more info.
OK

本案為一獨棟住宅,位於新北市汐止區之山坡地住宅社區內。自設計之始,即有部分土地產權處於未完全確定的狀態(現已確定),建築體因此被限制在基地西北角。導致在這280平方米的土地上,允建面積僅不到100平方米。建築體因而必須垂直發展,成為五層樓獨棟住宅,而每層室內面積(含樓梯電梯面積)僅46至76平方米之間不等。

設計的主要挑戰除了要在如此有限的空間裡,滿足屋主一家六口三代同堂的生活型態之外,亦須回應汐止區域高濕多雨的氣候環境。

Similar Photos
Comments

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.