The Grange:  Kitchen by Feldman Architecture
The Grange:  Kitchen by Feldman Architecture
The Grange:  Kitchen by Feldman Architecture
Do you like this project?
Get in touch for more info.
OK
Do you like this project?
Get in touch for more info.
OK

The design of this Palo Alto family home applies contemporary ideals to a traditional aesthetic. Pockets of intimacy dot the Grange’s corners and corridors: a piano alcove in the living room, a sunny breakfast nook, a lofted reading room whose windows peer out over the yard.  A classical layout gives structure to the distinct spaces, organizing the home into two wings and a connecting bar.  Informal living areas intended for the family’s daily use are joined to a more formal entertaining living room and den by a central dining room at their center.  The dining room opens through tall glass doors onto a patio nestled between the house’s two wings and centered on a fire pit, fluidly joining the home’s communal indoor and outdoor spaces.  Above, a banistered bridge connects the master suite to the kids’ bedrooms, each outfitted with a loft that adds a playful twist to the traditional layout.

A material palette of wide-plank grey floors and white wood paneling on both the house’s interior and exterior envelops the house in warm hues, creating a livable home for an active family.

PROJECT TEAM 

Contractor: Northwall Builders 

Structural Engineer: Yu Strandberg Engineering 

Interior Design: M.Elle Design 

Landscape Design: Arterra Landscape Architects 

Lighting Design: Illuminosa 

Civil Engineer: Benjamini Associates, Inc. 

Steel Windows: Architectural Iron Works 

Photography: Matthew Millman

Credits: Matthew Millman
Similar Photos
Comments

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.