Living room by 一葉藍朵設計家飾所 A Lentil Design
 Living room by 一葉藍朵設計家飾所 A Lentil Design
 Living room by 一葉藍朵設計家飾所 A Lentil Design
Do you like this project?
Get in touch for more info.
OK
Do you like this project?
Get in touch for more info.
OK

Mentioning about the basement, people always associate with dark and damp place, and we overcome all disadvantages of basement to show the advantage through reforming. How to create a space living widely comfort with quality on a limited budget, and even consider about the evolution as needs and functions change over times is the emphasis of reforming and request of owner. After doing field investigation, we found there are two approximately 16㎡ rooms have poor traffic flow and stacked clutter, and even a big wall paper shedding from ceiling that makes feeling of depression. To make a big space and create a broader view, we knock down the partition and tear down ceiling, making space open. The space looks bigger and widely by balancing horizontal and vertical lines, introducing daylight and fresh air to the room.

Besides structural reconstruction design, we analysis living habits of the newly married couple, and try to meet their needs with functional design. Considering about different lifestyle between wife and husband, we hang a curtain to separate work space and bedroom, it easily establishes good privacy and avoid disturbance of light from work space. Furthermore, replacing wet and cold tile with installing a floating wood floor, to lower humidity and avoid uncomfortable feeling with touching wet tile floor directly. On the other hand, how to make clear space segment and consider if there are guests or new members in the future, movable furnitures play important role in the space. It is easy to change traffic flow and make furnishing through moving furnitures, it not only creates multiple function, owers also can enjoy flexible space freely even though in a small space. As for the color plan, we make room looks brighter and bigger with painting almost all walls with ivory, but part of Oenothera Biennis yellow, and decorating with light-colored, wooden decorations. Finally, putting green plants in corners, a pure, warm and comfortable space is done. Instead of a damp and dark baseroom, the newly married couple owns a bright and private world.

www.facebook.com/alentildesign

Similar Photos
Comments

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.