Kitchen by taipei base design center, modern | homify
< >
 Kitchen by Taipei Base Design Center, Modern
< >
 Kitchen by Taipei Base Design Center, Modern
< >
 Kitchen by Taipei Base Design Center, Modern
Do you like this project?
Get in touch for more info.
OK
Do you like this project?
Get in touch for more info.
OK

Design/Completion date:June 2013 / February 2014

Main Materials:Steel brush veneer/Eco-friendly Paint/Marble/Eco-friendly timber flooring/baking finish

Designer:Janus Huang, Roy Huang

Photographer:Black Wang

A Decade

Users are a young couple planning to have a second child, they just welcomed a new-born baby and their parents may come to live occasionally, thus the members number of this family would change over time. Thus the main challenge was to meet the functional requirements and scheduling elasticity during the different periods without sacrificing the space and life quality. The ordinary users may care the skin-deep design style much more than this though this is a general and significant problem to the modern small family.

The First to Third Year

The engaged couple with a new-born baby are the main users for the first 3 year. The overall space consist out of entrance, open-kitchen and living room, guest lavatory and the central box which includes master bedroom and bathroom, open study room, kids room and guest suites. In this phrase, child could sleep at the couch next to the master room and his/her game space could be integrated into adult’s home office. An individual guest suite or the cubicle which could be separated from the study anytime is the solution for the parents/visitors occasional stay.

The Third to Fifth Year

They may have another young child to the family. As result, the younger one could stay with parents while the elder one could have his/her own room which is separated from the study. The enough storage capacity such as wardrobe, desk and bookcase functions is retained and ensure a variety of flexible use by means of hideaway bed.

The Fifth Year to a Decade

The family members are the couple and two children. The individual guest suite and the cubicle which could be separated from the study allow studying, playing and storage for both children respectively. They also could share the individual guest room and release the home office for grandparents or occasional visitors stay.

After a Decade

In addition to the space utilization in different period above, the reception space equips with powerful holding volume and lighting sensor, the open living room and kitchen incorporates the audio/video, Internet, drinking and cooking facilities, both provide the dinning, reading, working and entertaining functionality. The master bedroom consists out of an independent shower and the access towards the study and the living room, with the emphasis on privacy. All the individual lavatories which has large table are able to access and use freely without interruption to each other. The window couch nearby master provides a corner for family closeness communication, while the terrace which extend from indoor to outdoor is another spot to making the owner calm and peaceful apart from hard working window couch, to add a leisure life and more comfortable, and the interaction with their families warm corner, extending from outdoor to indoor balcony, and a busy work aside, relax and diastolic pressure area of precipitation.

This project is a realization for short, medium and long term life usage through careful calculation and planning that resulted in a functional design with a harmonious distribution of living area. The whole interior can be freely configured for multiple uses and has the greatest degree of extension as well.

Similar Photos
Comments

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.