Een klein appartement met heel veel sfeer

Johan van Dijk Johan van Dijk
Un restyling dal sapore inglese, ghostarchitects ghostarchitects House
Loading admin actions …

Een ruimte die eigenlijk niet meer is dan een studio, kan toch heel veel uitstraling en sfeer krijgen. Sterker nog, het kan er zelfs als een klein appartement uit komen te zien! Misschien vraag jij je nu wel af hoe je dit voor elkaar kunt krijgen. Het antwoord daarop is vrij simpel: je schakelt de juiste expert in die je daar goed bij kan gaan helpen. De architecten van Ghostarchitects uit het Italiaanse Milaan weten met zo’n kleine ruimte ook wel raad. We kunnen je daarom ook een schitterend voorbeeld laten zien van oplossingen om een ruimtelijk effect te krijgen. En we kunnen het terrein van stijl daar nog eens aan toe gaan voegen!

Indrukwekkend overzicht

In een eerste oogopslag krijg je een indrukwekkend overzicht van deze ruimte. Grote zichtlijnen en bijzondere meubels bepalen het beeld en geven daardoor een heel specifiek ruimtelijk effect. Uiteraard is er ook dankbaar gebruik gemaakt van het hoge plafond. Hierdoor is zelfs een complete nieuwe verdieping ingebouwd! Daarnaast zorgt een spiegel op een strategische plek ook voor een ruime blik. Maar er blijken nog meer verrassingen aanwezig te zijn dit huisje. Je zal daar stukje bij beetje achter gaan komen.

Eclectische mengeling

Bij de eerste foto zat je misschien al wel na te denken over de stijl waarin deze kleine woning ontworpen is. We kunnen het hier het beste houden op een eclectische mengeling. Aan de ene kant krijg je de associatie met het interieur van een schip, maar er zijn ook industriële elementjes terug te vinden. Zo’n leuke accessoire als een grote weegschaal zorgt vooral voordat fabrieksgevoel. Trouwens ook erg handig om zo’n weegschaal te gebruiken tijdens koken, bakken en braden. Een ideale plek voor een kookliefhebber lijkt ons zo.

In de keuken

We nemen de keuken nog even iets beter onder de loep en zien dan in eerste instantie dat die zeer compleet is ingericht. Zelfs een vaatwasser ontbreekt niet! De bijzondere afzuigkap geeft extra karakter en sfeer aan het aanrecht en een spiegel zorgt ook hier voor een vergroot ruimtelijk effect. Wat je ook heel goed kunt zien is de redelijk diverse, maar zeer gezellige kleurstelling waarvoor hier gekozen is. En aanrechtruimte kom je hier ook niet tekort. Er is namelijk een groot extra werkblad aanwezig zodat je het werkelijke aanrecht wat meer vrij kunt houden. Ook een erg handige oplossing als je eigenlijke keuken niet zo heel erg groot is.

Bijzonder oplossingen

Voor zo’n klein appartement is het toch weer een verrassing om te zien wat je tegenkomt zodra je de focus ergens anders op gaat leggen. We zien hier de zeer sfeervolle eettafel, maar dat is natuurlijk niet alles. Zie je dat het extra aanrecht van de keuken ook het hoofdbord van de sofa is? Wat een ontzettend leuke combinatie. Maar het meest bijzondere blijft toch het glazen plafond in de keuken. Of beter gezegd het stukje glazen vloer in de entresol. Ook dit zorgt weer voor een schitterend dynamisch effect.

Licht en ruimte

Overal in dit huisje wordt de sfeer mede bepaald door licht en ruimte. En laten we ook vooral niet vergeten te vermelden dat er gekozen is voor prachtige artistieke objecten in de woning. De vele verschillende soorten hout geven hier ook een hele eigen dynamiek. Wat een genot om hier ’s avonds lekker ontspannen tv te kunnen kijken en om vervolgens op je aparte slaapverdieping heerlijk naar dromenland te vertrekken. En dat in een ruimte die in feite niet meer is dan een studio. Een schitterende plek!

Ben je benieuwd geworden naar meer kleine, maar zeer sfeervolle woningen? Dit huisje mag je dan ook niet overslaan.

Need help with your home project?
Get in touch!

Highlights from our magazine