Voormalige kerk wordt onalledaagse villa | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voormalige kerk wordt onalledaagse villa

Stoa. Stoa.
Modern Garden by TenBrasWestinga ARCHITECTUUR / INTERIEUR en STEDENBOUW Modern
Loading admin actions …

Onze wandeling voert ons vandaag langs Huis Sonnevanck te Arnhem. Je ziet wel eens bijzondere huizen voorbij komen, maar dit pand is toch wel een unicum. De villa stamt uit het begin van de twinstigste eeuw en kreeg in de jaren zestig de functie van kerk, totdat het in 2008 weer in gebruik werd genomen als woonruimte. De nieuwe functie bracht ook nieuwe criteria met zich mee, zo moest er boven meer ruimte komen en een aantal kamers worden toegevoegd en herzien. Het uiterlijk van het huis gaat door het kleurenpalet mooi op in zijn omgeving. Om deze villa te kunnen laten zien nodigen we je uit om met ons mee te wandelen door de woning. Laat je vooral inspireren door deze woning die door de architecten van TenBrasWestinga werd gerealiseerd.

Nieuw gezicht

De voormalige kerk kreeg een nieuw uiterlijk. Het pand heeft een authentieke gevel die in zijn oorspronkelijke staat is hersteld. Een noviteit in deze is de stalen gevel die we hier treffen, deze geeft het huis zijn moderne uitstraling. De kleuren passen duidelijk goed bij de omgeving en ogen warm. Het kleurenschema is bijzonder vanwege de onalledaagse combinatie van rood, wit en grijs. Niet ongebruikelijk in een interieur, maar des te bijzonder op de gevel. De nieuwe architectuur gaat mooi samen met de oude. Zo ontstaat een hybride bouwwerk met veel uitstraling.

Gelaagdheid

Als we iets opvallends aan het gebouw moeten noemen dat is dat toch zeker wel de opvallende gelaagdheid. De woning heeft aan de basis een heldere witte kleur die overspringt op zwart en daarna op rood en groen. Op verschillende momenten van de dag, door toedoen van de verandering van de stand van de zon, ogen de gekleurde staalplaten boven aan de gevel telkens anders. Vanaf deze positie kunnen we goed zien hoe natuurlijk de gevelkleuren zich mengen met die van de omgeving.

Ruimte

Eenmaal binnen staren we in de hoogte waaraan geen einde lijkt te komen. Het verbaast ons niet dat dit pand ooit de functie van een kerk vervulde. Tegenwoordig kunnen de bewoners genieten van een ruimtelijkheid die zijn weerga niet kent. De heldere witte wanden zorgen voor een hemelse sfeer waarin de klank van het orgelspel in gedachten nog na-echoot. De wand op de eerste verdieping heeft een levendige, opgewekte oranje kleur die direct onze aandacht trekt. Met deze natuurlijke kleur wordt de dominantie van het wit gebroken; er ontstaat dus een mooie variatie in het kleurenpalet. Inspiratie voor de hal vind je bij deze experts.

Keuken met vide

We bevinden ons hier in de sfeervolle keuken met vide. Een vide is in feite een open ruimte in een gebouw die meerdere verdiepingen beslaat, zo ontstaat de mogelijkheid om bijvoorbeeld vanaf de eerste verdieping naar de bovenste (en omgekeerd) te kijken. Daarbij zorgt een vide voor veel ruimtelijkheid in een gebouw. Vide is het Franse woord voor leegte; we kunnen dus genieten van een leegte als deze omringt wordt door een stijlvol gebouw, zoals hier het geval is. Daarbij is de vide een verwijzing naar de oude kerkfunctie van het gebouw. Door de columns zien we de strakke inrichting van de keuken al. Meer keukenideeën vind je hier.

Keuken

In deze keuken vind je alles wat het culinaire hart van een huis moet hebben: moderne keukenapparatuur en een zee van ruimte om in aan de slag te gaan. De eettafel biedt plek aan veel mensen en is ook een geliefde plek om te werken. In een ruimte als deze geniet je als bewonder van de ruimtelijkheid die je aan alle kanten omringt. Let ook even op de speelse verlichting aan de voet van de columns: een schitterende ambiance wordt zo opgeroepen terwijl de strakke lijn van de architectuur wordt geaccentueerd. We kunnen het met recht stellen: dit is een schitterende villa met een eigentijds interieur. Een bewijs van de klasse en kunde van de architecten van TenBrasWestinga

Deze boerderij werd compleet getransformeerd tot moderne woning.

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!