5 gevels om je privacy te beschermen

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
VISMARACORSI ARQUITECTOS Modern Houses
Loading admin actions …

De gevel van je huis is het eerste wat voorbijgangers zien. Het geeft een idee over het karakter van een woning en zet de toon voor wat we kunnen verwachten in de rest van het gebouw. In dit Ideabook presenteren we vijf gevels die ons niet alleen een idee geven over de huizen die er achter schuilgaan, maar die ook zorgen voor de nodige beschutting tegen nieuwsgierige buurtbewoners. Iets waar we allemaal wel eens behoefte aan hebben. 

De gevels in dit Ideabook creëren voor bewoners maximale privacy, waardoor het interieur van de woning niet zichtbaar is voor buitenstanders. Een gevel die veel privacy biedt kan ongezellig overkomen op de mensen die om het huis heen wonen. Terwijl dit soort type gevels juist iets toevoegen aan het straatbeeld, mede omdat ze er vaak nogal bijzonder uitzien. Kijk maar eens naar de vijf gevels die we in dit Ideabook gaan bespreken.

Grote gevel met klein raam

Door de enkele opening in deze gevel, wordt de toegang tot het huis benadrukt. Het stenen looppad naar de voordeur van het huis legt de nadruk nog iets meer op de opening in de gevel. Doordat de gevel wit is, doet het huis van de buitenkant niet ongezellig aan. Je krijgt juist het idee dat je er erg welkom bent. Het enkele raam aan de voorkant laat meer licht binnen dan je wellicht zou denken. Privacy kan worden gecreëerd door het raam te bekleden met jaloezieën of luxaflex.

Een bijzonder karakter

De gevel van dit bijzondere huis bestaat uit meerdere materialen. Het wordt deels afgeschermd van de omgeving door de bomen op het balkon op de tweede verdieping. Verder valt op dat er aan de zichtbare kant van het huis geen ramen in de gevel zitten, waardoor naar binnen kijken van buitenaf gewoon niet mogelijk is. Door voor de gevel verschillende kleuren en texturen te gebruiken wordt deze niet saai. Het is juist een fantastisch vormgegeven modern huis waar je als voorbijganger naar wilt blijven kijken.

Discreet en modern

Om absolute privacy te creëren in een huis, is het niet nodig om een gevel zonder ramen te hebben. Daar is dit moderne huis een mooi voorbeeld van. Een discreet ontwerp met één of twee ramen kan ook al voldoende privacy creëren, zeker wanneer de woonkamer zich zoals in dit huis op de tweede verdieping bevindt. Daar is het toch al moeilijker binnenkijken dan op een begane grond.

Een bijzonder design

Een type gevel zoals op deze foto geeft bewoners zeker een bijzonder veilig gevoel. Het bijzondere design geeft namelijk de indruk dat het gebouw zeer goed beveiligd is. We zien het al helemaal voor ons hoe de bewoners achter de gevel na een drukke dag helemaal tot rust komen. Ondanks het strakke design, heeft de woning toch een huiselijk, warm en gastvrij karakter.

De hoogte in

De hoge gevel van dit huis heeft geen enkel raam en beschermt de bewoners tegen alle mogelijke inkijk van buitenaf. De ramen bevinden zich aan de zijkant van het huis en zijn alleen zichtbaar voor mensen die in de tuin staan. Doordat de gevel vrij smal is en de hoogte in gaat, trekt de afwezigheid van ramen bij deze gevel minder de aandacht. 

Meer lezen over de gevels van woningen? Lees dan dit Ideabook eens!

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!