Het verborgen huis op de rots | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Het verborgen huis op de rots

Johan van Dijk Johan van Dijk
Modern Houses by AABE Modern
Loading admin actions …

Een huis in een ruig en verlaten gebied is per definitie al fascinerend om te bekijken. Het heeft iets romantisch en iets spannends tegelijk. Het spannende zit in dit geval vooral ook in het ontwerp van het huis. Waar je eigenlijk een hele eenvoudig bergwoning zou verwachten, tref je op deze rotsachtige bergen aan de kustlijn een bijzondere moderne villa aan. Maar het geheel is zo goed verscholen dat er sprake is van een verborgen huis op de rots. En al is deze villa op een prachtige Mediterraanse plek gelegen, het ontwerp is afkomstig van de Belgische architecten van AABE.

Rots en huis

Modern Houses by AABE Modern

Wat zie je eerst: de rots of het huis? Al lijkt de villa op deze afbeelding een speldenknop, je kunt er natuurlijk niet om heen. Stel je eens voor dat je vanuit je bootje zo’n mooi uitzicht op je eigen woning hebt… Heerlijk genieten van prachtig weer en een adembenemende omgeving. Als je hier permanent zou wonen, heb je toch voortdurend het gevoel op vakantie te zijn!

Groen

Modern Houses by AABE Modern

Vanaf het zeeniveau ziet de rots er wat kaal en ruw uit, maar de bovenkant is toch behoorlijk groen en begroeid. Hoe lekker is het om van zowel de kale rotsen als van de groene omgeving te kunnen genieten. En dan heb je ook nog het uitzicht op de prachtige blauwe zee… Het moderne huis valt aan de ene kant erg op in deze entourage, maar is anderzijds ook zo ontzettend mooi verscholen gelegen.

Grote omvang

Modern Houses by AABE Modern

Pas als je het geheel van dichtbij gaat bekijken, valt op hoe groot de omvang van het huis wel niet is. Het zal de nodige moeite gekost hebben om op een plek als deze een huis verdeeld over verschillende niveaus te bouwen. En zoals je kunt zien mag op een plek als deze een fraai overloopzwembad natuurlijk niet ontbreken. En wat dacht je van het prachtige balkon dat is aangebracht? Elke dag kun je daar genieten van een schitterend panorama en de bewoners hoeven daarvoor niet eens hun eigen erf te verlaten.

Inspirerend minimalisme

Modern Dining Room by AABE Modern

Aan de buitenkant was al heel duidelijk te zien dat dit huis wordt gekenmerkt door een prachtige eclectische combinatie van moderne en minimalistische elementen. Dat geldt natuurlijk niet minder voor het interieur: wat een inspirerende woon- en eetkamer zien we hier. En ondanks de rust en eenvoud die het geheel uitstraalt, weet je niet zo goed waar je de focus precies moet leggen. Alles ziet er namelijk zo mooi uit! De mooie meubels en de inspirerende kunst zijn letterlijk een bekroning op de prachtige architectuur en interieurarchitectuur. En ondanks al het wit is hier door de open haard ook sprake van een huiselijke gezelligheid, een perfecte combinatie.

Ontbijt met zonsopgang

Modern Terrace by AABE Modern

Wie kan er nou zeggen dat die de zon op kan zien komen tijdens zijn of haar ontbijt? Voor de bewoners van dit huis is dat een fluitje van een cent, alleen zullen ze daarvoor in de zomer de wekker wel vroeg moeten zetten. Afgezien van het uitzicht is de keuken met kleine eethoek ook al bijzonder genoeg. Kijk alleen al maar naar het grondplan dat een driehoek is, heel bijzonder!

Aardse badkamer

Modern Bathroom by AABE Modern

De badkamer is ook een ruimte die heerlijk inspirerend is opgezet. Aardse tinten zorgen voor een hele intieme sfeer. Maar het moderne aspect is natuurlijk ook niet ver te zoeken. Een heerlijke douche om al het zout van je af te spoelen na een dag op het water moet in een omgeving als deze toch wel extra aangenaam zijn.

Ben je verliefd geworden op deze plek en dit mooie huis? Als je nog meer van deze spectaculaire projecten wilt bekijken, dan moet je ook deze woning niet overslaan.

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!