Je zolder veranderen? 5 onmisbare tips! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Je zolder veranderen? 5 onmisbare tips!

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
by ZR-architects Scandinavian
Loading admin actions …

Laat je niet afschrikken door de rommel, de schuine wanden en onhandige hoeken van je zolder.  Er zijn veel mogelijkheden om optimaal gebruik te maken van de ruimte die je op de zolder hebt. Met een hoogslaper, handige opbergruimtes, een grote werktafel benut je elke centimeter en maak je een mooie ruimte om te slapen, te werken, films te kijken of te spelen.

Bekijk de tips in dit Ideabook en tover je rommelzolder om tot het mooiste vertrek in huis!

Benut elke centimeter

Is je zolder niet al te groot is, benut dan elke centimeter die je hebt. Er zijn veel manieren waarop je dit kunt doen. Denk aan opbergruimte onder de lage muren van het dak, een vide hoog in de nok of een boekenkast tegen de schuine muren zoals op de foto is gedaan. Een boekenkast kun je precies op maat laten door een timmerman. Maar wat je ook kunt doen is een boekenkast kopen en deze zelf aanpassen aan de afmetingen van de muur waar je hem tegenaan wilt zetten. Bouw een mooie uitklaptafel in en je hebt een perfecte thuiswerkplek gecreëerd. Wij ziens ons hier wel zitten!

Ga de hoogte in

Kinderen houden van gezellige kleine ruimtes. Wat is er leuker dan slapen hoog in de nok van een zolder. Verscholen onder een dekbed en tussen de knuffels. Met een hoogslaper creëer je vanzelf ruimte onder het bed om speelgoed, kleren en andere dingen in op te bergen. Heb je opbergruimte genoeg op zolder dan is de plek onder een hoogslaper ook ideaal voor een bureau of een bank om lekker op te luieren.

Een plek om te werken

De zolder is de ideale plek om te werken, een boek te lezen, te schilderen of een andere hobby uit te oefenen. Het is als een rustig eiland ver weg van de dagelijkse hectiek, de deurbel en geluiden van buitenaf. Met een grote tafel kan iedereen in huis hier rustig werken, spelen en dingen maken. en je handig dan maak je zo'n tafel makkelijk zelf. Neem zorgvuldig de maten op en laat het hout of een ander materiaal dat je mooi vindt op maat maten. Onder het blad (of de bladen) voor de tafel plaats je schagen of handige opbergkasten.

Ruimte en licht

Met wit maak je een ruimte groter. De muren en het plafond lijken verder weg en wit is als geen andere kleur in staat om het licht dat door de ramen valt te reflecteren. Wit is misschien geen praktische kleur voor de ruimtes beneden in je huis, waar je de hele dag heen en weer loopt. Maar voor de zolder kan deze kleur geen kwaad.

Deze zolder is ingericht als speelzolder voor de kinderen. Ze kunnen hier naar hartenlust spelen, rommelen en hun eigen avonturen beleven. Vind je deze ruimte iets te wit naar je zin? Met kleurrijke accessoires als lampen, schilderijen, vloerkleden en kussens fleur je de boel binnen een handomdraai op!

Vleugje romantiek

De zolder is de ideale ruimte om te toveren tot een romantische slaapkamer. Ben je bevoorrecht met een zolder met mooie oude balken dan heb je weinig meer nodig om sfeer te brengen in je slaapkamer. Maar ook zolder het hout van de balkon kun je van de zolder een mooie ruimte maken. Kies voor lichte kleuren, natuurlijke materialen en zachte stoffen en het resultaat is een sfeervolle en gezellige slaapkamer

Kijk ook eens in dit Ideabook voor meer goede slaapkamer ideeën voor de zolder.

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!