5 ideeën voor een design slaapkamer

TILL BEHNE TILL BEHNE
Villa Borkeld, reitsema & partners architecten bna reitsema & partners architecten bna Country style bedroom
Loading admin actions …

De slaapkamer is zoveel meer dan alleen een ruimte waar je gaat slapen. In de slaapkamer wil je je op je gemak voelen en tot rust komen. Maar dat is absoluut te combineren met een toffe uitstraling. Vandaar geven we je vandaag vijf tips om van je slaapkamer een design slaapkamer te maken. Dan hoef je geen dure hotelkamers meer te boeken in een fancy hotel, maar slaap je elke avond in je eigen design slaapkamer. Geweldig toch?

Gebruik luxe materialen

Het belangrijkste in een slaapkamer is natuurlijk het bed. Zorg dus dat je een goed bed met een goed matras hebt. Maar beknibbel zeker ook niet op het dekbed, het dekbedovertrek en het laken. Als je in dit geval voor kwaliteit kiest, zal je zien dat je iedere avond met nog meer genoegen in je bed ploft en iedere ochtend als een nog gelukkiger mens wakker wordt. En naast je bed kies je natuurlijk bij andere meubelstukken ook voor kwaliteit. Bijvoorbeeld het nachtkastje, een lekkere stoel en de kledingkast mogen ook allemaal een luxe uitstraling hebben.

Douche

En nu we het toch over luxe hebben, wat dacht je van deze geweldige badkamer direct in de slaapkamer. Veel meer design wordt het niet. 's Ochtends vanuit je bed strompel je half slaapdronken meteen de douche in. Of 's avonds voor het slapengaan nog even een douche pakken en vervolgens linea recta het mandje in. Uiteraard kies je ook in dit geval voor de nodige kwaliteit, zodat dit mooi aansluit bij de rest van de kamer.

Een speelse muur

In een design slaapkamer kom je natuurlijk niet weg met vier witte muren. Minstens één van deze muren moet iets speciaals hebben. Een behang met een gekke print, blootgelegde bakstenen of zoals in dit geval een muur met fraaie kiezelstenen. Het geeft je slaapkamer een bijzondere, luxe en unieke uitstraling. Precies wat je wil in een design slaapkamer.

Doe iets geks met de vloer

Wat op de muur kan, kan natuurlijk ook op de vloer. Misschien is beide een beetje teveel van het goede, dus het beste kies je een van de twee. Als je gaat voor simpele muren, mag je met de vloer wel iets geks of speciaals doen. Dat kan door je gewone houten vloer in een hele bijzondere kleur te schilderen. Of zoals op deze foto, een bijzondere vloertegel te leggen. En je kan natuurlijk ook gaan voor een hoogpolig tapijt, al dan niet in een aparte kleur. Je zal zien dat de slaapkamer hierdoor een bijzonder tintje krijgt.

Accessoires

Om het geheel af te maken, kies je voor je design slaapkamer nog een aantal bijzondere accessoires. Je kan er niet omheen dat minstens één daarvan daadwerkelijk design moet zijn. Dus even sparen en minimaal één bijzonder item kopen. De rest mag vervolgens uit een van de betere woonwinkels komen. Of je gaat naar een kringloopwinkel voor een stoer vintage item. En voilà, je design slaapkamer is klaar voor gebruik. Slaap lekker!

Meer fraaie design slaapkamers kan je hier bekijken. Laat je het inrichten ervan liever over aan een professional, geen probleem. En heb je nog meer tips nodig voor een gezellige slaapkamer, lees dan dit Ideabook eens.

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!