5 verbazingwekkende kleine woningen die groot aanvoelen

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.

5 verbazingwekkende kleine woningen die groot aanvoelen

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
by INT2architecture Minimalist
Loading admin actions …

Sommigen van ons houden van kleine appartementen en woningen. Ze hebben iets speciaals en gezelligs en als je creatief bent kun je ze veranderen in mooie, innovatieve en stijlvolle ruimtes die zelfs bewoners van grote huizen jaloers kunnen maken. Voor anderen is klein wonen geen echte keuze. Misschien woon je in een grote stad met hoge huurprijzen, heb je nog niet genoeg geld voor iets groter of ben je student en heb je al moeite om rond te komen. Hoe dan ook, er zijn tal van oplossingen voor mensen die in kleine studio’s, appartementen of huizen wonen. In dit Ideabook zetten we 5 verbazingwekkende kleine woningen voor je op een rijtje die ieder op hun eigen manier toch groot aanvoelen. Lees snel verder en doe inspiratie op om ook jouw kleine woning groots in te richten.

Geweldig idee voor de slaapkamer

Het wandmeubel op deze foto is gewoon geweldig. Als je in een studio woont, is dit de perfecte manier om je bed zo goed als onzichtbaar in de ruimte te verwerken. Je kunt er zelfs twee bedden in kwijt, zodat je meteen een slaapplaats hebt voor een logee. De opbergruimte kun je als kledingkast gebruiken. Zo heb je een bed en kledingkast in één en blijft er nog veel ruimte over voor andere meubels. Het is ook een heel handig meubel voor een kleine kinderkamer waar twee van je kinderen samen in slapen.

Een gecombineerde woon- en eetkamer

Als je hebt een kleine woonkamer hebt, ben je veelal genoodzaakt om de woon- en eetkamer met elkaar te combineren. Er zijn tal van manieren om ervoor te zorgen dat alles wat je nodig hebt er in staat zonder concessies te hoeven doen wat betreft de stijl. Kleine ruimtes lijken snel vol en de beste manier om dat probleem op te lossen is eigenlijk heel eenvoudig—beperk de hoeveelheid onnodige rommel! Houd meubels klein en beperk accessoires tot het absolute minimum. Zoals op bovenstaande foto te zien zijn een eenvoudige tweezitsbank en een kleine eettafel alles wat een ruimte nodig heeft.

Plaats een kamerscherm

Als de ruimte die je hebt niet veel te klein is, kan een kamerscherm een zeer goede keuze zijn. Hiermee moet je wel voorzichtig zijn, want het kan een ruimte onnodig krap maken. Maar zoals op de foto hierboven te zien, kan het ook het tegenovergestelde doen en een ruimte juist veel groter doen aanvoelen. Door de ruimte op de foto met een kamerscherm in een eethoek en een woonkamer te verdelen, voelt het stijlvol, trendy en vooral erg ruim aan.

Een eenvoudige loft

In de kleine ruimte op deze foto heeft men gekozen voor een minimalistische inrichting. Hierdoor wordt de ruimte niet te vol en voelt deze groter aan dan het in werkelijkheid is. Om een minimalistische inrichting toch gezellig en knus te houden, kun je kiezen voor een paar kleurrijke accessoires.

Televisie in de keuken

De ruimte op deze foto is iets groter dan de andere, maar nog steeds niet heel erg groot. Hier gebruikt men zachte, lichte gordijn als scheidingswand. Dit is een geweldige manier om de ruimte op te splitsen zonder dat het er kleiner door wordt. Daardoor worden twee ruimtes gecreëerd, die wel heel open blijven. Door de televisie tussen de keuken en de woonkamer te plaatsen worden ook deze ruimtes gescheiden, maar blijft de hele ruimte toch één geheel. 

Meer lezen over het inrichten van een klein huis? Lees dan ook dit Ideabook eens!

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!