De beste ideeën om de keuken te scheiden van de woonkamer! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De beste ideeën om de keuken te scheiden van de woonkamer!

Stoa. Stoa.
Through wall aquarium Surrey Modern Corridor, Hallway and Staircase by Aquarium Services Modern
Loading admin actions …

Of je nu een fan bent van open woonruimtes of niet, soms hebben we gebieden in huis die we graag willen scheiden. Veel voorkomende redenen hiervoor zijn privacy, verschillende functies (keuken, living) of het scheiden geeft de kamers extra sfeer. In dit artikel laten we je een aantal mooie tips zien hoe je de keuken en de woonkamer van elkaar kunt scheiden, en dan bedoelen we natuurlijk niet dat we een muur gaan metselen, want de transparantie in de ruimte willen we wel graag bewaren. Kijk snel met ons mee en doe de nodige inspiratie op!

Keuken en eetkamer

Een scheiding tussen de keuken en woon- annex eetkamer hoeft niet permanent te zijn, je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een schuifwand, zoals we hier op de foto kunnen zien zorgt dit voor een intieme sfeer in de keuken, maar ook in de woonkamer. Daarnaast is het misschien wenselijk in verband met kooklucht om de schuifdeur dicht te doen. In deze keuken zul van dit laatste niet zo snel last hebben vanwege de industriële afzuigkap boven het fornuis, die er ook nog eens fantastisch uitziet! Let ook even op de strakke oven, daar weten de meeste koks wel raad mee. Een schuifdeur van het type dat hier is toegepast, is redelijk eenvoudig te plaatsen, deze vraagt niet om een opening in de muur waar de deur in moet schuiven, wat echt een uitkomst is. Voor meer keukenideeën klik je hier

Aquarium

1500 litre bespoke through wall aquarium in a Surrey home Modern Corridor, Hallway and Staircase by Aquarium Services Modern
Aquarium Services

1500 litre bespoke through wall aquarium in a Surrey home

Aquarium Services

Je komt er misschien niet zo snel op, maar hem je wel eens gedacht aan een aquarium als roomdivider? Ze waren een tijdje uit het interieur verdwenen, maar zijn nu weer bezig met een opkomst. Deze ruimte staat helemaal in het teken van entertainment, aan de andere kant van het aquarium is het studeergedeelte. Je kunt beide zones zien, maar ze hebben nu toch een eigen karakter!

Zwart-wit en kleur

Modern Kitchen by 1852M Modern

Op deze foto zien we een eenvoudige optie met een maximaal resultaat, namelijk een op maat gemaakte muur van gipsplaten, maar je kunt toch niet zeggen dat ze er zo uitzien! Boekenkasten zijn ook een goede tip om ruimtes van elkaar te scheiden, daarbij zijn ze natuurlijk erg handig om persoonlijke accessoires en (hoe kan het ook anders), boeken in neer te zetten.

De bewoner van dit huis koos voor een smalle scheidingswand met een leuk decoratief behang met een pop art thema: actrice en zangeres Marilyn Monroe. Daarachter in de keuken wordt het zwart-wit design doorgezet, terwijl de kast met de kleurige boeken voor de nodige kleur zorgt. 

Snel en mooi

Gipsplaten zijn een snelle en mooie manier om resultaat te boeken in je interieur. In dit geval is er een mooi scheidingswandje tussen de keuken en de woonkamer gemaakt, waarop je bijvoorbeeld een fruitschaal of andere accessoires kunt zetten. Deze wand past erg goed bij het interieur van zowel de keuken als de woonkamer. In deze keuken heb je alle ruimte en door de scheidingswand ontstaat een intieme sfeer. Een perfect idee voor iedere keuken!

Klassieker

Het is inmiddels een klassieker geworden, want de toevoeging van een keukeneiland aan een keuken is een hele uitkomst. Je kunt zo makkelijk met meerdere mensen samenwerken en het leukste is nog wel dat je tegenover elkaar kunt staan, dat praat toch een stuk makkelijker. Als roomdivider doet het eiland ook goed dienst, dan moet je hem niet centraal, maar juist aan de zijkant van je keuken. 

Ultieme sfeermaker

De ultieme sfeermaker is natuurlijk de open haard, al eeuwenlang hij geliefd vanwege zijn warmte en het licht dat hij onze woningen geeft. In dit geval vormt de haard een scheidingswand tussen de keuken en de woonkamer. In dit geval stond er al een muur, waar een deel van weggebroken is, de haard is later aangelegd, en daardoor zie je een samenkomst van twee stijlen: industrieel (de bakstenen muur) en minimalistisch (de haard en de schouw). Deze ruime woonkamer maakt deel uit van een designwoning waarin de genoemde stijlen duidelijk zichtbaar zijn. In de koelte van het interieur likken de vlammen zich in de haard een weg naar boven, we kunnen niet anders zeggen: dit interieur heeft een prachtige stijl! 

Dit waren de beste ideeën om de woonkamer en keuken te scheiden. We hopen dat je enthousiast bent en net zo geïnspireerd als wij. Blijf ons volgen, dan ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends en woonideeën! Check ook dit stenen huis met oude roots! 

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!