Natuurstenen muren: 8 prachtige voorbeelden | homify

Natuurstenen muren: 8 prachtige voorbeelden

Stefanie Hesseling Stefanie Hesseling
Pientka - Faszination Naturstein Industrial style kitchen
Loading admin actions …

Natuurlijke materialen spelen een steeds belangrijkere rol in het interieurontwerp. Als aanvulling op het materiaal hout dat we vaak terugzien, is steen in al zijn variëteiten een veelvoorkomende keuze bij design fans.  De mogelijkheden van het gebruik van steen zijn namelijk vrijwel eindeloos: van rustiek of juist super glamoreus tot puur en minimalistisch. Er is geen stijl waar geen steensoort bij te matchen valt. Om dit uitgangspunt te onderstrepen zochten we acht prachtige voorbeelden van het gebruiken van stenen muren voor je. We zetten ze hieronder op een rij.

Een 'cool' contrast

Het eerste project dat we voor je neerzetten biedt ons een blik op een prachtige stenen muur. Een echte blikvanger in deze ruimte. De architect heeft hier gekozen voor een hele ruwe en massieve structuur waarbij natuurlijke stenen in hun puurste vorm werden ingezet om een muur te creëren. Deze keuzes leiden tot een stijlvol accent binnen deze vrij minimalistische woonkamer.

Een harmonieus beeld

Natuurlijk hoeft een muur geen enorme blikvanger te zijn in je woning. Je kunt een stenen muur ook subtiel integreren. Hier is dat gedaan door een subtiele en zachte versie in de woonkamer te plaatsen. De kleuren en het zacht ogende materiaal passen perfect bij de stijl van de kamer. De stenen muur voegt in deze ruimte echt een speciaal effect toe.

Puur natuur

Stenen muren zijn natuurlijk ook ideaal voor gebruik in de buitenlucht. Of het nu de tuin is, een buitenmuur of een patio zoals hier op de foto:  het natuurlijke materiaal zorgt ervoor dat er een natuurlijke en relaxte sfeer neergezet wordt. In dit geval is het gebruik van zowel hout als steen een mooie manier om een rustige buitenlocatie te creëren.

Een moderne haard

Op deze foto zien we hoe steen in de woonkamer gebruikt is om van de moderne haard een echte eye-catcher te maken. Door steen te gebruiken krijgt de open haard meer structuur en is hij wat 'zwaarder' aanwezig in de ruimte zonder daarbij in te boeten op warmte en gezelligheid.

Het kiezel-effect

Bij het kiezen van een stenen muur hoef je niet altijd te gaan voor zware stenen panelen of donkere tinten, je kunt ook kiezen voor meer bescheiden en aaibare vormen van steen. Deze muur bijvoorbeeld die uit gladde kiezels bestaat is daar een goed voorbeeld van. In deze slaapkamer zien we hoe het bijzondere oppervlak is ontworpen om rust en luxe uit te stralen. In combinatie met de Oriëntaals georiënteerde lampen krijgt het geheel een speels effect.

Een rustieke uitstraling

Natuurlijke steen staat op nummer een voor iedereen die zijn huis een rustiek en huiselijk gevoel mee wil geven. Vooral in combinatie met hout geeft steen een fijn 'cottage' gevoel waarbij je je heerlijk afgesloten kunt voelen van de wereld.

Wellness in steen

De tijd van keramiek en kunststoffen is voorbij. De moderne badkamer is een comfortabele wellness beleving die vooral luxe uitstraalt. De moderne badkamer is er een waar je graag in wilt verblijven, een ruimte waarin je meer tijd besteed dan je eigenlijk van plan was omdat het er nou eenmaal zo heerlijk is. Het meest populaire badkamermateriaal is ook hier weer steen. Zowel visueel als pragmatisch is het een mooie keuze waarmee je makkelijk een Zen uitstraling neerzet.

De verfijnde keuken

Ook in de keuken zijn stenen muren in opkomst. Het moderne, minimalistische design ervan zorgt dat je een bijzondere muur neer kan zetten die precies bij jouw persoonlijke stijl past. De uitwerking is vaak elegant en omdat er veel hoogwaardige opties beschikbaar zijn, is een keuze goed te maken. Vooral in combinatie met harde lijnen en de greeploze kasten zien we op deze foto een elegante keuken ontstaan waarbij de stenen muur het geheel harmonieus maakt.

Casas inHAUS Modern Houses

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!