5 x moderne stenen muren

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.

5 x moderne stenen muren

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
 Kitchen by Bolz Licht und Wohnen · 1946,
Loading admin actions …

Stenen worden al eeuwen lang gebruikt voor het aanleggen van infrastructuur en het bouwen van gebouwen. Waar de steen vandaan komt is van groot belang voor het uiteindelijke doel van het materiaal. De ene steensoort is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor de vloer, waar een andere soort steen juist erg goed gebruikt kan worden voor muren en wanden.

Waar je ze ook vandaan haalt, ze kunnen je huis of de directe omgeving een bijzondere uitstraling geven. Hierdoor zullen ze je hoogstwaarschijnlijk meer waard zijn dan het bedrag dat je ervoor neer hebt gelegd.

Steen biedt erg veel mogelijkheden en iedereen kan een ontwerp anders interpreteren.  In dit Ideabook hebben we een aantal mooie voorbeelden van stenen muren voor je op een rij gezet.

Kijk met ons mee en laat je vooral inspireren!

Leisteen als muur

Leisteen wordt gevormd door een verdichting van klei en bevat mineralen zoals kwarts en muscoviet.  Het meest opvallende aan deze soort natuursteen is de donkere blauw-zwarte kleur. Leisteen komt ook vaak voor in een combinatie van zwart met grijs, groen en zelfs een beetje rood. De steen wordt vaak gebruikt voor de vloer, maar er bestaan ook zeker mooie voorbeelden van wanden van leisteen.

Steen in de badkamer

 Bathroom by Kabaz,

Het ligt misschien ietwat voor de hand om te noemen, maar we doen het toch! Natuursteen wordt vaak gebruikt in vochtige ruimtes, zoals de badkamer. Dit is te danken aan het feit dat ze slijtvast en waterbestendig zijn. Bovendien is steen ook nog eens gemakkelijk om schoon te houden. Door te kiezen voor steen in je badkamer creëer je in een handomdraai een exotische, luxe uitstraling. Wij zijn fan!

Steen in je tuin

We kunnen er bijna niet meer omheen: het toepassen van steen in je tuin. Het ligt voor de hand om te kiezen voor tegels of grind op de grond, maar er zijn veel meer mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld eens aan het realiseren van een afscheiding van steen door middel van een (laag) muurtje!

Bekijk ook dit Ideabook waar we je tips geven voor het maken van een barbecue-zone in je tuin!

Marmer op de muur

Kies je voor marmer, dan kies je voor luxe en klasse. Marmer werd voorheen al veel gebruikt, zowel in het interieur als bij het exterieur. Zo zagen we voorbeelden van prachtige muren en vloeren binnenshuis, en bijzondere terrassen en zwembaden buitenshuis.  Marmer is erg kostbaar en zwaar, maar zeker de investering waard.

Heb jij hulp nodig bij het kiezen van je vloer of je muurbedekking? Je kan ook kiezen om een expert in te schakelen. Je vindt ze heel gemakkelijk hier bij homify.

Een gevel opvallende details van steen

Dat opvallende details van steen ook prachtig kunnen zijn aan de buitenzijde van je woning bewijst deze foto. Ook wanneer je voor de rest van je huis kiest voor moderne of industriële materialen, dan blijft een detail van steen erg mooi!

Met deze foto zijn we alweer aan het einde van dit Ideabook gekomen. Mocht je meer inspiratie op willen doen, scroll dan ook nog langs deze foto’s! Veel kijkplezier!

 Houses by Casas inHAUS,

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!