6 geweldige stijlen voor hoofdeinden om van te dromen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

6 geweldige stijlen voor hoofdeinden om van te dromen

TILL BEHNE TILL BEHNE
colonial  by Paco Escrivá Muebles, Colonial
Loading admin actions …

Met een beetje geluk breng je een derde van de dag door in je bed. En dus is het zorg om van dat bed iets speciaals te maken. Het moet fijn liggen zodat je uitgerust wakker wordt. Maar het moet er ook leuk uitzien en je moet er lekker in kunnen zitten, zodat je kan lezen of nog even televisie kunt kijken. En daarom is een goed hoofdeinde van je bed van groot belang. In dit Ideabook bespreken we een aantal verschillende stijlen zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. En voor straks, slaap lekker!

Minimalistisch

Ben je geen fan van al te veel poespas, is een hoofdeinde in minimalistische stijl zeker iets voor jou. Geen onnodige frutsels of tierelantijntjes maar gewoon een hoofdeinde in zijn puurste vorm. Het is een kwestie van smaak of je het hoofdeinde uit het zelfde materiaal als je bed maakt of juist voor een optische verandering kiest.

Scandinavisch

Gaat je voorkeur uit naar een Scandinavisch interieur, dan zal het in de slaapkamer niet anders zijn. Kenmerken van een Scandinavisch interieur zijn een strakke vormgeving en het gebruik van veel natuurlijke materialen, en dat is natuurlijk goed tot uitdrukking te brengen in een hoofdeinde van een bed. Daarnaast zal de slaapkamer voorzien zijn van lichte kleuren, waarbij wit vaak de boventoon voert. Hier en daar is er een felle kleur als contrast.

Aziatisch

Verkeer je graag in oosterse sferen, is een Aziatisch hoofdeinde een goed idee. Daarbij kun je nog kiezen uit Koreaanse mystiek, Japanse elegantie of Feng Shui uit China. De meeste Aziatische interieurs, en dus ook de hoofdeinden van een bed, zijn geïnspireerd op natuur en aardse tinten.

Modern

Wil je iets heel eigentijds, is een modern hoofdeinde wellicht iets voor jou. Modern meubeldesign combineert een mooi ontwerp met functionaliteit. Vaak zien we dan ook een hoofdeinde dat onderdeel is van het bed als geheel. Een modern hoofdeinde voorziet in de behoeften van het hedendaagse leven en zal, zoals gezegd, ook erg functioneel zijn.

Koloniaal

De kenmerken van een koloniaal interieur zijn strakke witte muren en een houten vloer. Kenmerkend daarbij zijn de grote en robuuste houten meubelstukken, zoals hier op de foto heel duidelijk te zien is. Het hoofdeinde van het bed springt daarbij bijzonder in het oog. Het hoofdeinde is simpel maar zeker alom aanwezig.

Eclectisch

Dit eclectische hoofdeinde is een schoolvoorbeeld. Het combineert verschillende stijlen en biedt genoeg ruimte om verschillende accessoires kwijt te kunnen. Hierdoor krijgt het al snel een authentieke en persoonlijke uitstraling, die centraal staat in de eclectische woonstijl. 

We kunnen ons goed voorstellen dat je nu meteen een nieuw hoofdeinde voor je bed wilt. Kijk dan hier eens rond voor meer inspiratie. Deze professionals weten alles over de ideale slaapkamer. En in dit Ideabook lees je meer over een natuurlijke slaapkamer.

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!