Prachtig herenhuis met een historische sfeer | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Prachtig herenhuis met een historische sfeer

Stoa. Stoa.
Classic style houses by ontwerpplek, interieurarchitectuur Classic
Loading admin actions …

We leven in een tijd waarin oude kerken leeg komen te staan omdat de kosten voor het onderhoud niet langer gedragen kunnen worden, dit komt in het bijzonder door het teruglopend aantal vaste kerkgangers. Een ontwikkeling die al menig kerk de kop gekost heeft. Gelukkig zijn er bewegingen in de wereld van de architectuur te bespeuren waarbij architecten en opdrachtgevers de handen in één slaan om deze historische gebouwen een nieuw leven te geven. Ze fungeren niet langer als gebedshuis, maar voorzien wel mensen van een woning. Vandaag gaan we kijken naar een prachtige verbouwing van een voormalige kerk uit 1884 tot kerkwoning. Dit is het bewijs dat dergelijke gebouwen niet gesloopt hoeven te worden, maar geschikt gemaakt kunnen worden voor moderne bewoning. Kijk met ons mee naar de schitterende resultaten die gerealiseerd zijn door Ontwerpplek!

Karakter

We hebben het hier over een project waarbij een rijksmonument een gloednieuw interieur gekregen heeft. Tijdens de renovatie waren een aantal punten van belang: zo moest het karakter van het monument bewaard blijven en was het binnen zaak om efficiënt met de beschikbare woonruimte om te gaan. Het geheel kan omschreven worden als basaal en hedendaags. Belangrijk zijn de verbindende factoren die het gehele huis tot een eenheid maken. Dit laatste gaan we hieronder binnen bekijken.

In het interieur

We zien hier de mooie woonkamer van de kerkwoning. Het wordt direct duidelijk dat er door de architecten van Ontwerpplek gebruik gemaakt is van eenvoudige materialen met een ingetogen vormgeving. De verbindende factoren tussen de verschillende ruimtes zijn het heldere palet dat overal in het huis opduikt en de architectonische, authentieke elementen van de oude kerk. Laten we verder gaan door het huis…

Woonkamer

We bevinden ons in de lichte woonkamer. Binnen is er eigenlijk niets meer dat ons herinnert aan de oude kerk. De woonkamer met doorkijk naar de gang biedt aan de gezinsleden de ruimte om de dagelijkse dingen te doen, met een laptop aan tafel zitten werken of gezellig met z´n alle de avondmaaltijd nuttigen? Het is allemaal mogelijk in deze hedendaags ingerichte kamer.

Authentieke elementen

Dat de inrichting modern en minimalistisch is mag geen twijfel lijden. Erg mooi is de lage kast tegen de muur, door zijn relatief kleine hoogte en bijzondere lengte benadrukt het meubelstuk de ruimte dimensies van de kamer. Naast de esthetische kant van het verhaal biedt de kast ook veel opbergmogelijkheden, zo herbergt deze de tv. Op de kast zien we organische kunst staan, deze steekt door zijn natuurlijke kleur mooi af bij al dat wit, maar wordt juist gespiegeld in de houten vloer.

De open haard

In de woonkamer van het huis vinden we de open haard: de grootste sfeermaker die we zo'n beetje kennen. In deze uitvoering komt het vuur in al zijn temperament mooi uit tegen de achtergrond van het koele wit en het blauwe met witte, abstracte kunstwerk naast de minimalistische schouw. De meubels links en rechts hebben een moderne vormgeving en bieden je een plek om te genieten. Een sfeer haard is onweerstaanbaar, toch? Hier vind je er nog meer!

Trap

Weggewerkt achter een smetteloos witte wand vinden we de trap, in een trapruimte, die ons naar de eerste verdieping leidt. Wit en houtkleur passen zo te zien erg goed bij elkaar. De ruimte heeft wat je noemt een ingetogen of minimalistisch kleurenschema dat helemaal past bij deze Scandinavische interieurstijl.

Badkamer

Een moderne badkamer wordt vaak gezien als de parel van het huis. Daarom is deze badkamer in een excellente stijl uitgevoerd, zodat jij volkomen kunt genieten van de rust. De tegeltjes achter het toilet lopen door in de badkamervloer. Zo wordt een vlak van eenheid gecreëerd. De witte wanden vormen een ander vlak en de zwarte meubels een ander. De diverse vlakken vormen een vlakkenspel in deze kamer dat voor een mooie variatie zorgt. Meer ideeën voor de badkamer zien? Klik dan hier!

Kinderkamer

Een familiehuis mag het natuurlijk niet zonder kinderkamer stellen. In dit voorbeeld zien we een kamer voor een jong kind, waarbij een ledikant met veiligheidshek een slaapplek biedt aan de kleine. Ook weer in deze slaapkamer treffen we een ingetogen helder kleurenpalet, natuurlijk gekozen vanwege de visuele rust die het uitstraalt. Het schuine dakraam zorgt voor een natuurlijke toevoer van licht en zo is het ook een fijne kamer om in te spelen. 

Tot zover de rondleiding door de kerkwoning. Veel plezier met het inrichting van je eigen woning. Meer lezen? Check hier de mooiste glazen ballustrades!

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!