8 moderne huizen met een interessante voorgevel

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.

8 moderne huizen met een interessante voorgevel

Johan van Dijk Johan van Dijk
 Houses by Nan Arquitectos, Minimalist
Loading admin actions …

De voorgevel van een huis is als het ware het visitekaartje van de woning. Het uiterlijk vertelt vaak veel over de rest van de architectuur van een huis. Zeker bij moderne woningen zie je vaak een heel erg interessante voorgevel. En zo’n huis hoeft helemaal niet zo groot zijn om de interesse te wekken. We laten in dit geval de interieurs dan ook even voor wat ze zijn en gaan de gevels van 8 moderne huizen bekijken. Verbaas je over deze mooie artistieke creaties van diverse architecten uit meerdere landen.

1. De minimalistische gevel

Dat een woning en een voorgevel niet zo groot hoeven te zijn om indruk te maken, bewijst dit leuke huisje wel. Deze minimalistische gevel valt vooral op door de landelijke locatie waar die gelegen is. Zeker met een oude boerderij op de achtergrond, trekt dit huis behoorlijk wat aandacht. Simpel is in dit geval ook heel erg chique. En zeker als een huis als dit in een oude en landelijke omgeving is gesitueerd, hoef je als bewoner weinig moeite te doen om mensen uit te leggen waar je woont

2. Vierkante vormen

De vierkante vormen van dit huis zijn erg opvallend. En als je zo kijkt naar het huis van de buren, dan zie je dat dit een bestaand huis is, dat een flinke metamorfose heeft ondergaan. Het resultaat is fantastisch. Een moderne uitstraling die ook een Mediterraans randje kent. Het ruime dakterras en de afgesloten carport maken dit huis helemaal compleet.

3. De fascinerende gevel

Dit is het huis in de straat waar iedereen blijft staan om te kijken naar de gevel. Zou dat ook voor jou gelden? Bij deze woning is het vooral jammer dat we niet de kans krijgen om binnen te kijken. Maar die mogelijkheid krijg je vast een andere keer wel.

4. De wensen van de eigenaar

Prefab huizen zijn helemaal niet saai en eenheidsworst, maar juist uniek in hun soort en in dit geval helemaal naar de wensen van de eigenaar gemaakt. Een woning als deze zou de ideale vakantie- of recreatiewoning zijn. Zeker de bijzondere veranda trekt de aandacht. Handig ook die mooie overdekte plek, zelfs met regen is het fijn om daar te zitten.

5. Hout en glas

Deze moderne woning laat weer zo’n leuk eclectisch gebruik van materialen zien. Deze combinatie van hout en glas zorgt namelijk voor een fascinerend effect. Als je de bosrijke omgeving daar ook nog eens bij in ogenschouw neemt, dan kan deze woning helemaal niet meer stuk.

6. Statige gevel

Deze gevel laat een moderne variant van statigheid zien. Het is bijna een modern stadspaleisje! En dan moet je je bedenken dat dit van oorsprong een zeer vervallen woning is geweest. Gelukkig is daar nu niets meer van te zien en staat er een prachtig huis.

7. Opgenomen in het landschap

 Houses by Studio Marco Piva, Modern
Studio Marco Piva

External view of the Villa

Studio Marco Piva

Met het juiste ontwerp kan een huis helemaal opgenomen worden in het landschap. En dat geldt ook zeker voor deze zeer moderne variant van een traditioneel chalet. Zou jij het zien zitten om dit huisje als vakantiewoning in gebruik te nemen?

8. Het project van de toekomst

Zou dit de toekomst van de architectuur zijn? Het ziet er in ieder geval wel heel spetterend en spannend uit. Bijzondere vormen, veel glas, en uiteraard een goed doordacht ecologisch en energiezuinig grondplan. Misschien toch ook wel erg leuk om in te wonen!

Je hebt 8 hele diverse voorgevels voorbij zien komen. Heb jij een bepaalde favoriet of zat jouw droomhuis er niet tussen? Voor iedereen die nog meer bijzondere gevels wil bewonderen, is dit lijstje ook zeker de moeite waard om even te bekijken.

 Houses by Casas inHAUS, Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!