Met een vloerkleed kan je het verschil maken | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Met een vloerkleed kan je het verschil maken

TILL BEHNE TILL BEHNE
by reitsema & partners architecten bna Country
Loading admin actions …

De vloer in een kamer is erg sfeerbepalend. Maar zeker bij een groot oppervlak kan de toevoeging van een vloerkleed van grote waarde zijn. Met een vloerkleed kan je fraaie accenten leggen en kan dit daarom soms net de punt op de i zijn. In dit Ideabook geven we daarom een aantal tips hoe je met een vloerkleed het verschil in elke ruimte kan maken.

Kies een vloerkleed op basis van de ruimte

Het vloerkleed moet passen en aansluiten op de ruimte waar je hem neerlegt. Het is een feit dat niet ieder vloerkleed zomaar in elke kamer past. Neem dus bij het kiezen van een vloerkleed de kamer als uitgangspunt. Heb je bijvoorbeeld een strakke gietvloer, kan je daarbij gaan voor een kleurrijk en hoogpolig vloerkleed voor het contrast. Heb je een warme houten vloeren, is het wellicht leuker om een wat strakker vloerkleed met een subtiel dessin te kiezen. En zo moet je bij alle typen ruimtes en vloeren nagaan welk vloerkleed daarbij past. Kom je er niet uit, vraagt dan hulp aan een professional. Of kijk hier eens voor wat inspiratie. En in dit Ideabook lees je meer over verschillende soorten vloerkleden.

Speel met kleuren en dessins

Bij het kiezen van de kleur en het dessin van je vloerkleed kun je veel kanten op. Je kan de kleur en het dessin laten aansluiten op de rest van de ruimte, zodat het goed bij elkaar past. Maar je kan natuurlijk ook voor iets totaal anders gaan zodat het vloerkleed een soort eyecatcher wordt. En er is een gulden middenweg: je kan de kleur van je vloerkleed subtiel laten terugkomen in bijvoorbeeld een kussen op je bank. Hetzelfde geldt voor het dessin, als dat ergens in de kamer terugkomt, geeft dat natuurlijk een zeer stijlvol effect.

Vorm en formaat

Net als met de kleur en het dessin, kan je natuurlijk ook met de vorm en het formaat spelen. Een klein rond vloerkleed geeft natuurlijk een hele andere uitstraling dan een grote rechthoekige. Het ligt voor de hand dat het formaat van het vloerkleed groter wordt naarmate de ruimte waar hij in ligt ook groter wordt. Wat de vorm betreft kan deze aan de ene kant soms heel goed aansluiten op de andere vormen in de ruimte. Dus heb je een ronde eettafel, kan het heel fraai zijn om deze op een rond vloerkleed te zetten. Maar het kan net zo mooi zijn om juist het contrast te versterken.

Waar leg je ‘m neer

Uiteraard is het ook van cruciaal belang om er goed over na te denken waar je het vloerkleed neerlegt. Leg je hem midden in de ruimte neer om een grote open plek te verdoezelen. Leg je hem bij de bank neer, voor wat extra comfort en een gezellige uitstraling of juist bij de eettafel om de nadruk op die plek te leggen en aan te geven dat daar de meeste gezelligheid plaatsvindt. Natuurlijk kan je op zoveel plekken als je wilt een vloerkleed neerleggen. Bijvoorbeeld naast je bed in de slaapkamer, zodat je 's ochtends niet met blote voeten op die koude betonvloer hoef te stappen. Houd je vooral niet in!

Onderhoud

Om zo lang mogelijk van je vloerkleed te kunnen genieten is het vanzelfsprekend van belang om deze goed te onderhouden. Daarbij is stofzuigen van groot belang, zeker bij vloerkleden met een hoge pool. Ook is het van belang om vlekken meteen te verwijderen zodat deze er niet dieper ingaan zitten. Bij natte of vloeibare vlekken is het van belang deze eerst droog te deppen en niet meteen beginnen met schrobben. Dan maak je het vaak nog erger. Na het droog deppen kun je kiezen voor een vlekkenverwijderaar. En tot slot is het aan te raden om je vloerkleed zo nu en dan te draaien. Omdat je vaak over bepaalde delen van het vloerkleed vaker loopt dan over andere delen, Slijt die daar sneller. Dus als je het vloerkleed draait, verdeel je de schade. Hetzelfde geldt voor als je banken of stoelen op het vloerkleed zet. Als je het vloerkleed draait, zullen er niet op een plek afdrukken komen.

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!