Met Baking Soda Schoonmaken? Deze 16 Designs Bewijzen Dat Het Kan!

Liselotte Vanophem Liselotte Vanophem
ontwerpburo rob guillonard Classic style bathroom Marble Grey
Loading admin actions …

Wij zijn er zeker van dat je baking soda al gebruikt hebt in ontelbaar veel desserten zoals overheerlijke appeltaart, delicieuze chocoladekoekjes en lekkere brownies, maar wist je dat je het ook kunt gebruiken voor het reinigen van je huis? We horen je het zo denken ‘schoonmaken met baking soda? Kan dat?’. Wij zeggen volmondig ‘Ja, het kan!’. Baking soda genereert namelijk een chemische reactie waardoor het vuil, de aangebrande etensresten, etc. gemakkelijk zullen verdwijnen tijdens het schoonmaken ervan en het is niet giftig waardoor je je geen zorgen moet maken over je gezondheid. Nog niet helemaal overtuigd van baking soda als schoonmaakproduct? Wij hopen dat deze 16 wondermooie designs en tips daar zeker verandering in zullen brengen.

Baking soda als ovenreiniger? Ja, hoor!

Heb je een oven waarin wat etensresten achtergebleven zijn die aangebrand zijn? Maak er dan direct komaf mee met baking soda. Strooi wat baking soda op de bodem en voeg water toe met een plantenspuit. Laat de baking soda een nachtje weken in je oven en de dag erna kun je het gemakkelijk verwijderen met een doek en de rest van de oven eenvoudig schoonmaken.

Baking soda is je metgezel tijdens het afwassen

Het afwassen van je bestek, borden en glazen is misschien niet de leukste klus die er bestaat, maar dankzij baking soda wordt het wel de gemakkelijkste. Voeg twee grote eetlepels baking soda toe aan je afwaswater en afwasmiddel. Vetvlekken, etensresten en koffi-en theeresten verdwijnen daarna heel snel en als je te maken krijgt met hardnekkige vlekken, moet je je afwas even laten voorweken in het afwaswater.

Laat zilverpoets nog meer schitteren

Country Side Villa Renovation Orkun Indere Interiors Living room Copper/Bronze/Brass Metallic/Silver mirror,chandelier
Orkun Indere Interiors

Country Side Villa Renovation

Orkun Indere Interiors

Als je zilverpoets in huis hebt zoals deze spiegel, dan kan het zijn dat dat na een tijdje zal verkleuren. Om die verkleuring tegen te gaan en om de kleur terug te laten schitteren, moet je zeker eens baking soda gebruiken als zilverpoets. Doe een deel water bij drie delen baking soda en neem er een spons of doek bij. Dompel het onder in het mengsel en wrijf dan over het zilver . Spoel je zilveren benodigdheden dan goed af en laat het drogen.

Maak je vloeren instant schoon met baking soda

Baking soda kan ook gebruikt worden als vloerreiniger. Wil je dus graag het vuil, de vlekken en andere viezigheden van je vloer afkuisen? Haal baking soda dan boven en goed een half kopje ervan in een emmer wam water. Reinig je vloer met die product en ga er daarna nog eens over met proper water. Let er wel op dat je dit niet gebruikt als je vloer van was gemaakt is.

Je was nog lekkerder laten ruiken kan dankzij baking soda

We weten wel allemaal hoe lekker die kleren ruiken als je ze juist terug opgehangen hebt in je kleerkast na het wassen. Wil je ze nog lekkerder laten ruiken? Dan moet je zeker eens baking soda toevoegen tijdens het wassen. Vervang de helft van het wasmiddel door wat baking soda. Op die manier zien je heerlijk geurende kleren er nog prachtiger uit.

Je microgolf reinigen was nog nooit zo gemakkelijk

Je kunt ook je microgolf kuisen met baking soda. Doe een beetje baking soda op een vochtige en propere spons en gebruik dit om je magnetron mee af te kuisen. Doe zowel de binnen -als buitenkant. Neem daarna een vochtige doek om zo al het baking soda van je magnetron te verwijderen.

Reinig eens de lucht met baking soda

Wil je je badkamer, keuken of woonkamer lekker laten ruiken? Dan kan dit zeker door baking soda te gebruiken. Doe een beetje Baking Soda en veel citroensap in een grote kop met kokend water. Laat die afkoelen en giet het daarna in een plantenspuit. Nu gewoon nog even sprayen en de ruimte ruikt zeer fris! Rookgeuren krijg je jammer genoeg niet weg met baking soda, maar wel met deze tips.

Krijg een kraaknette wc dankzij een kopje baking soda

Een kopje baking soda. Daarmee verkrijg je direct een proper en goed ruikende toilet. Doe een kopje baking soda in het toilet en giet er wat azijn overheen. Laat die voor tien minuten hun ding doen en spoel daarna het toilet door en maak het met de borstel schoon.

Laat je badkamertegels glimmen

Ook badkamertegels zien er gloednieuw uit als je ze behandelt met wat baking soda. Maak een microvezeldoek nat en doe er Baking Soda op. Gebruik het dan om de tegels te reinigen. Als je de tegels daarna gewoon even afspoelt, dan glimmen die weer zoals nooit tevoren.

Laat je douchegordijn er splinternieuw uitzien

Het is altijd een lastige klus om je douchegordijn er terug prachtig te laten uitzien. Je krijgt wel altijd te maken met vervelende vlekken van shampoo en zeep. Wel, als je wat baking soda op een spons strooit en daarmee je douchegordijn schoonmaakt, dan zijn die vlekken als sneeuw voor de zon verdwenen.

Hou kalkaanslag buiten met baking soda

Of het nu wat buizen zijn in de keuken of badkamerkranen in de badkamers zoals deze, er kan steeds kalkaanslag op ontstaan. Toch kun je dit verminderen door wat baking soda over een vochtige spons te strooien en dit over de kalkaanslag te wrijven. Als de kalkaanslag echt hardnekkig is, dan moet je de baking soda eerst een paar uur laten intrekken vooraleer je het schoonmaakt.

Nooit met te maken krijgen met een vuile keukenafvoer

Baking soda is ook optimaal als ontstopper. Als je het gebruikt om je keukenafvoer schoon te maken, dan zul je nooit nog te maken krijgen met een verstopte afvoer. Doe elke week een paar eetlepels baking soda in de afvoer en spoel het daarna grondig uit met warm water.

Baking soda is de vijand van schimmel

Schimmel in huis is nog erger dan kalkaanslag, maar het verwijderen ervan gaat al even snel. Maak een spons heel licht nat en breng er wat baking soda op aan. Daarna gewoon even over de schimmelvlekken schuren. Als de schimmelvlekken nog altijd aanwezig zijn, dan kun je gerust een Homify expert inschakelen om die te verwijderen of om een andere oplossing te voorzien.

Je matras opfrissen was nog nooit zo simpel

Het opfrissen van een matras is niet altijd gemakkelijk, zeker als je niet echt de plaats hebt om die buiten te leggen. In zo’n geval moet je zeker eens een beroep doen op baking soda. Steken je kussens en dekbedovertrek in het wasmachine? Dan wordt het nu tijd om je matras onder handen te nemen. Strooi er wat baking soda over en laat die een paar uurtjes intrekken. Daarna moet je er gewoon even de stofzuiger bijhalen en al het baking soda opzuigen.

Groenten en fruit schoonmaken met baking soda

Het lijkt misschien raar om baking soda te gebruiken voor het schoonmaken van groenten en fruit, maar toch doet het wonderen. Met baking soda ga je niet alleen het vuil, maar ook eventuele bestrijdingsmiddelen te lijf. Voeg gewoon wat baking soda toe aan het water waarin je de groenten en fruit wast. Vergeet vooral niet om de voeding goed af te spoelen zodat er geen resten van de baking soda achterblijven.buitenkant. Neem daarna een vochtige doek om zo al het baking soda van je magnetron te verwijderen.

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!