Zo schilder je als een professional! | homify

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.

Zo schilder je als een professional!

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
by Snijder&CO Minimalist
Loading admin actions …

Het schilderen van de muren in huis is een van die klusjes die de meeste van ons graag zelf willen doen. Dat is niet zo gek, want het lijkt tenslotte een vrij eenvoudige taak. Maar als je een professionele afwerking wilt, is het nog niet zo makkelijk als je denkt. De sleutel tot succes is je voorbereiding en het correct gebruik van de juiste benodigdheden, zodat de verf zich goed aan de muur hecht en je kunt genieten van een mooie gladde afwerking.

In dit Ideabook geven we je 5 tips waardoor er tijdens het schilderen van de muren in huis niets meer mis kan gaan. We vertellen je meer over de spullen die je tijdens het schilderen altijd bij de hand moet hebben en gaan in op de juiste schildertechniek. Ook besteden we speciale aandacht aan het schilderen van het plafond, iets wat veel mensen toch nog knap lastig vinden.

De juiste spullen in huis hebben

Voordat je gaat beginnen met schilderen is het belangrijk om te controleren of je de juiste spullen bij de hand hebt. Zo zijn rollers zeer geschikt om grote delen van de muur te schilderen. Het is erg handig om de roller op een telescopische steel te bevestigen, zodat je niet op een trappetje hoeft te staan om de bovenkant van de muur te bereiken. Voor het schilderen van de randjes van de muur heb je een goede kwast nodig. Uiteraard mag ook afplakband niet ontbreken, zodat je alles om je schilderoppervlak kunt afplakken wat je niet wilt schilderen.

De juiste schildertechniek

Om een zo’n glad mogelijk eindresultaat te krijgen is het belangrijk dat je de juiste schildertechniek gebruikt. Daarom is het belangrijk dat er altijd precies genoeg verf op je roller of kwast zit. Voor een roller kun je gebruikmaken van een uitlekbak die je in de verpot plaatst. Een kwast doop je in de verf en tik je een paar tegen de rand voordat je gaat schilderen. Schilder altijd van boven naar beneden en controleer tussendoor op je nergens druppeltjes ziet.

Schilderen met stencils

Met stencils kun je verschillende patronen en afbeeldingen op de muur creëren. Een stencil kun je zelf uitsnijden uit karton of in de winkel halen. Vervolgens bevestig je de stencils op de muur en gebruik je een kwast om je stencil in te kleuren. Als de verf goed droog is, kun je het stencil verwijderen en het eindresultaat aanschouwen.

Schilderen met een spons

Om een speciaal effect op de muur te creëren, kun je voor het schilderen ook gebruikmaken van een spons. Je doopt de spons in de verf en dept deze zachtjes op de muur. Hoe vaker je de spons op dezelfde plek op de muur dept, hoe meer de kleur dekt. Op deze manier kun je een heel patroon op de muur creëren.

Het plafond schilderen

Het schilderen van het plafond is een vermoeiende en zware taak omdat je boven je hoofd moet werken. Het is daarom aan te raden om gebruik te maken van een roller op een lange telescopische steel. Dan hoef je hooguit nog op een klein trappetje te staan om het oppervlak makkelijk te kunnen schilderen. Dan werkt een stuk fijner dan op helemaal bovenop een grote trap.

Wil je meer weten over schilderen? Lees dan ook dit Ideabook eens!

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!