Een paradijselijk terras dat ooit heel rommelig was | homify

Een paradijselijk terras dat ooit heel rommelig was

Stoa. Stoa.
Vicente Galve Studio Patios & Decks
Loading admin actions …

Vandaag bewijzen wij je dat er altijd een transformatie mogelijk is, het maakt dan niet uit hoe deplorabel de staat van een woning of buitenruimte is: waar een wil is, is een weg! Vandaag gaan we een van de meest populaire gebieden behorende bij een woning opknappen: het dakterras. Zeker in de grote stad is dit stukje buitenruimte geen overbodige luxe. Vandaag nemen we je mee naar een van de mooiste en gezelligste steden van Europa: het altijd bruisende Barcelona. Hier gaan we je laten zien hoe een rommelig en nauwelijks gebruikt dakterras (het laatste had veel met de conditie te maken) een gloednieuwe look kreeg. Ben je klaar voor een beetje Spaans temperament? Kijk dan snel met ons mee.

Rommelige plek

We staan hier op het terras waar het vandaag allemaal om draait, gelukkig kijken we nu naar verleden, want de renovatie is inmiddels achter de rug. Maar het is wel goed om te zien hoe slecht het terras er aan toe was, zeker omdat we zo een goed beeld krijgen van de mooie resultaten die er geboekt zijn! Er is een wanhopige poging gedaan om een afkoelplek te creëren door een bad neer te zetten, maar door de ietwat vuile looks daarvan wordt het terras er alleen maar minder aantrekkelijk door. Ook de plant in de hoek, de tuinslang en de de BBQ dragen niet bij aan een goede sfeer. Dit terras vraagt om een grote upgrade. 

Nieuwe stijl

Kun jij het je voorstellen dat dit ooit een rommelig terras was? Daar is nu niets meer van te zien. De gehele buitenruimte is bekleed met hout dat wit geschilderd is. In de hoek treffen we de plant weer, maar nu keurig gesnoeid. Ook het hekwerk zorgt voor meer privacy. En wat te denken van het zwembad; we kunnen hier onze verkoeling in de middag wel vinden! In een stad als Barcelona kan het in de zomer behoorlijk heet worden, daarom is een bad als dit een goede investering in je gezondheid. 

Andere hoek

Wij vinden de mediterraanse stenen wand boven het witte hout erg bijzonder, juist vanwege het totale verschil tussen de twee materialen. Vanuit deze hoek hebben we ook zicht op de andere planten op het terras die voor de natuurlijke touch zorgen. En wat oogt dat zwembad blauw! Een ideale plek om met familie en vrienden te genieten van de zon, de verkoeling en heerlijke tapas. De bewoners komen hier helemaal tot rust! 

Ander perspectief

Vanuit deze hoek hebben we zicht op de andere kant van het terras dat tot aan het huis loopt. Een plek waar gedurende de hele dag volop zon is, dus het creëren van voldoende beschutting is belangrijk. We zien het terras hier nog in zijn oude staat die veel te wensen overliet. Wel zien we al de potentie die het heeft, zeker als we de natuurstenen muur links in ons creatieve denken betrekken. Laten we snel gaan kijken naar de voorbeelden!

Beschutting

We staan versteld van de resultaten! Het terras is een eenheid van witte tinten en dit steekt natuurlijk af bij de muur links die we zojuist al zegen. Nu past het terras qua kleur ook veel beter bij de woning, die eveneens een witte kleur heeft. Een van de fijnste toevoegingen aan deze buitenruimte is natuurlijk de pergola met zonnewerking, waardoor je altijd genoeg beschutting hebt tegen de Spaanse zon. Meer mooie ideeën voor je tuin of terras kun je hier vinden. 

Plaatje compleet

Wonen in Barcelona is al een belevenis op zich: de stad heeft zoveel te bieden dat het je begint te duizelen. Om dan ook nog de beschikking over een terras als dit te hebben is toch wel de kers op de taart. In deze buitenruimte kun je genieten van al het goede dat de stad op culinair gebied te bieden heeft, maar ook van een fijn gesprek met familie en vrienden of een moment voor jezelf in de zon. Tussendoor koel je even af in het zwembad. Echt heerlijk voor de bewoners dat dit alles achter hun woning te vinden is! We zijn enthousiast en geïnspireerd door de good looks van dit nieuwe terras! 

Kijk hier naar een bijzondere transformatie van een schitterende woning! 

Casas inHAUS Modern Houses

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!