De onzichtbare uitbouw van een authentieke woning | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De onzichtbare uitbouw van een authentieke woning

Stoa. Stoa.
Bowers Way by Bradley Van Der Straeten Architects
Loading admin actions …

De uitbreiding van je huis kan een hele onderneming zijn: hoe gaat het nieuwe ontwerp eruit zien, hoe ga je deze inrichting en past het binnen het budget? Vragen die zeker de revue zullen passeren. Vaak helpen tips van experts je over de grootste obstakels heen. Laat je dus vooral voorlichten door een expert. Vandaag laten we je een woning zien die een onzichtbare uitbreiding kreeg. Dat klinkt misschien wat gek, maar toch bestaat het. Een fikse upgrade heeft van deze authentieke, voormalig vervallen woning, weer een schitterend woonpaleisje gemaakt. Zin in wat inspiratie? Kom dan met ons mee naar Engeland om het huis te bekijken.

Oude staat

De bewoners wilden hun huis aanpassen aan hun veranderende behoeften. Een open woning die licht en ruim aanvoelde, waarin een nieuwe keuken en eethoek de sociale hotspots in het huis zouden worden; dat was de grote wens van de bewoners. Wonen in een open woning klinkt erg mooi, maar dit idee zorgde ook voor enkele architectonische uitdagingen. De architecten van Bradley van der Straeten zijn niet voor een gat te vangen en wisten uiteindelijk een prachtige woning te realiseren voor de bewoners. Meer mooie woonideeën kun je hier vinden. 

Nieuwe stijl

Voordat de nieuwe uitbreiding af was moest de binnenkant van de woning open gemaakt worden, de verschillende muren werden verwijderd waardoor een geheel nieuwe binnenruimte ontstond. Ook werd er een nauwe verbinding met de tuin gezocht. Je tuin ontwerp je extra bijzonder samen met een expert

Open en licht

De serre was gedateerd en paste niet bij de sfeer van de authentieke woning. Een nieuwe uitbouw met meer ruimte stond bovenaan op het lijstje met wensen van de bewoners. Deze nieuwe uitbouw biedt veel meer ruimte voor het gezinsleven.

De felbegeerde openheid die de bewoners zo graag wilden is met deze open woonkamer gerealiseerd. De authentieke bakstenen muur vormt nog steeds het uiterlijk van de gevel, maar binnen is gekozen voor een zuiver witte tint, zo lijkt de ruimte groter dan deze in werkelijkheid is en wordt het licht mooi weerkaatst. Vooral de eettafel bij het raam is favoriet bij de bewoners.

Lekker lezen

Vanuit deze hoek hebben we een fantastisch uitzicht op de tuin en bomen die zorgen voor de nodige privacy. In de vensterbank kun je lekker lezen omdat de lichtval goed is. Let ook even op de excentrieke hanglampen, gewoon een lamp aan een draad: lekker eclectisch. Even een bos bloemen in de vensterbank en je bent klaar.

Koken met vrienden

Gezellig koken is erg leuk in deze open keuken. Het keukenblok is precies passend bij de sfeer van de open woning. Het valt op dat alle ruimten in elkaar overlopen. Zo ervaar je echt een gevoel van vrijheid. Een mooie, kleurrijke toevoeging aan het interieur is de gele hanglamp, dit is een gewaagd idee dat heel goed uitpakt in deze keuken. De minimalistische stijl (veel wit en een eenvoudige vormgeving) wordt afgewisseld met een muur die bekleed is met tegels. Vooral de houten vloer zorgt voor de nodige warmte in deze culinaire open ruimte.

Alles bij elkaar

Op deze afbeelding komt het allemaal bij elkaar: het vlakke aanrechtblad, de vele raampartijen en de goed gekozen meubels. Echt een plek waar je graag samen met familie en vrienden samenkomt. De koele oppervlakten en de kleurrijke omgeving roepen een helderheid in de keuken op waardoor je helemaal in de sfeer komt om lekker te koken. Deze woning heeft een onzichtbare uitbreiding gekregen; onzichtbaar omdat het uiterlijk van de woning onveranderd lijkt. Binnen ervaren we de uitbreiding juist wel. Deze uitgebreide upgrade zorgt voor inspiratie!

Tot zover de tour door de woning. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij. Blijf ons volgen, dan ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends en woonideeën! 

Deze penthouse heeft een mooie opfrisbeurt gekregen. Kijk met ons mee voor de inspiratie!

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!