Welkom in de duurzame circulaire community van RHAW ARCHITECTURE | homify

Welkom in de duurzame circulaire community van RHAW ARCHITECTURE

Liselotte Vanophem Liselotte Vanophem
RHAW architecture Multi-Family house
Loading admin actions …

Na een lange werkdag, wil je graag thuiskomen in een oase aan rust. Gedaan met de drukke meetings en weg met de overvolle agenda. Maar wat als je ook tijdens je hectische werkdagen van rust wilt genieten? Dan is RHAW ARCHITECTURE er voor je! Ze kunnen je namelijk voorzien van duurzame, bijzondere en unieke architectuur. Of je nu op zoek bent naar een professioneel architectenbureau voor je prachtige woning of voor een strakke werkomgeving? Het bedrijf uit Utrecht zal je altijd kunnen helpen. De architecten zitten maar al te graag met je samen en hun creaties zullen niet alleen perfect aansluiten bij je normen maar ook bij de omgeving. Bij elk van hun creaties zal duurzaamheid, natuurlijkheid en schoonheid centraal staan. Dit is ook zeker het geval in hun Hof van Cartesius. Laten we eens een binnenstappen in dit prachtig project van RHAW ARCHITECTURE.

Ontdek de circulaire community

Hof van Cartesius wordt omschreven als ‘de circulaire oase’. Het is een circulair en duurzaam bedrijvengebied in Utrecht en het is waar creatievelingen en ondernemers kunnen genieten van gezamenlijke binnentuinen. Voor dit project koos RHAW ARCHITECTURE om volop te gaan experimenteren met circulaire technieken waarbij gebruik gemaakt werd van duurzame en herbruikbare materialen. Een van die materialen was bamboe dat voor een meer afgewerkte structuur zorgde, zeker omdat het gecombineerd met staalcontourplaten, gebrand hout en formica schubben. Er werd ook gretig gebruikt gemaakt van een prachtige kleurcombinatie bestaande blauw, zwart en grijs en er is ook een roze schijn aanwezig. 

Flexibiliteit ten top

Dankzij het gebruik van circulaire technieken, kunnen ook veel verschillende bedrijven samengebracht worden en een samenwerkingsverbanden met elkaar aangaan. In zo’n gevallen zal RHAW ARCHITECTURE altijd rekening houden met de belangen van de verschillende partijen en zo tot het beste resultaat kunnen komen. Deze keer opteerden ze voor zwarte, grijs en bruine kleuren wat een zeer strak en professioneel gevoel uitstraalt.

Steek zelf ook de handen uit de mouwen

RHAW ARCHITECTURE staat je ook bij als het op zelfbouw aankomt. Als bedrijf of ondernemer zal je op die manier direct een unieke en oogverblindende werkplek kunnen creëren dat enorm goed bij je past. Het uitvoeren van dit project was nog specialer voor RHAW ARCHITECTURE omdat hun circulaire element nog extra kracht bijgezet werd door de ondernemers en studenten die onderzoeken doen naar circulair leven. 

Geniet van de collectieve binnentuinen

De wondermooie collectieve binnentuinen zijn de perfecte plaats om samen met de collega’s eens bij te praten. Voor RHAW ARCHITECTURE staan deze tuinen voor ontmoeting, samenwerkingen en collaboraties. De tuinen kunnen niet alleen dienen voor werk-gerelateerde events maar ook bijvoorbeeld om even te gaan genieten van de buitenlucht of een nieuw binnengehaald contract te vieren. We weten allemaal dat groen een zeer positieve invloed heeft op je humeur en prestaties.

Volledig uitgetekend tot in de kleinste details

Voordat RHAW ARCHITECTURE aan je project begint, zullen ze alles met je nauwkeurig bespreken en uittekenen. De plannen worden opgesteld tot in het kleinste detail en pas vanaf het moment dat je volledig tevreden bent over het project, begint RHAW ARCHITECTURE aan de uitvoering van de plannen. Ze zullen dan, net zoals met dit project, organisch te werk gaan en in verschillende fases werken. Hoewel de plannen steeds uniek zijn, wordt er steeds gebruik gemaakt van gerecyclede materialen. 

Buitengewoon bouwkundig project

Dit project is niet alleen tot stand gekomen dankzij de inventiviteit en professionaliteit van RHAW ARCHITECTURE maar ook dankzij de eenvoudige architectonische randvoorwaarden, het modern modulair bouwplan en de prachtige en verschillende. Telkens weer met duurzaamheid in het achterhoofd. Tijdens dit project werd vooral gebruikt gemaakt van hout en houtkleurige verf. Er werd ook wat kleur toegevoegd dankzij de lampjes en de verf.

Prachtig niemandsland

Niemandsland heeft er nog nooit zo mooi uitgezien dankzij RHAW ARCHITECTURE. Deze lange strook aan de rand van het Werkspoorkwartier werd organisch omgetoverd tot een ‘circulaire oase’ waar duurzaamheid, verbondenheid, creativiteit en kwaliteit centraal staan. 

Casas inHAUS Modern Houses

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!