De mooiste schuttingen voor je tuin!

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Triumph-Zaunsysteme Garden Fencing & walls
Loading admin actions …

Tuinafscheidingen komen in alle mogelijke vormen en maten voor en zijn eigenlijk onmisbaar in een tuin. Een schutting zorgt immers voor een gevoel van veiligheid en geborgenheid. En dat is hard nodig want in onze tuinen zonderen we ons graag af. Ver weg van de drukte, ons werk, het lawaai en andere mensen.

Schutitigen van hout zijn veruit het populairste, maar waarom niet eens wat anders? De mogelijkheden om onze erfgrenzen af te bakenen zijn in ieder geval eindeloos. In dit Ideabook geven laten we je een aantal mooie voorbeelden zien.  

Bamboe

Op de foto zie je een mooie combinatie van natuursteen met schermen van bamboe. Bamboeschermen zijn gemaakt van een natuurlijk bamboe en zijn met de hand gevlochten. De compacte vezelstructuur zorgt ervoor dat bamboe harder is dan menig hout soort. Een schutting van bamboe gaat dan ook lang mee en plaats je makkelijk zelf.

Cortenstaal

Cortenstaal is op veel verschillende manieren toe te passen. Omdat het zo sterk is wordt het materiaal veel gebruikt als erfafscheiding, een waterelement, tuinpad of plantenbak. De roestbruine kleur vormt een mooi contrast met het groen van de planten en geeft je tuin een heel warme uitstraling.  Wil je ook zo'n eigentijdse tuinscheiding, vraag om advies aan een van onze professionals.

Van beton

Een afscheiding van beton is stevig en schermt je tuin volledig af voor de spiedende blikken van voorbijgangers of buren. Grijs en grauw hoeft een schutting van beton tegenwoordig ook niet meer te zijn, want het materiaal is in verschillende kleuren te verkrijgen. Maak de schutting minder streng met een border vol weelderige planten en mooie bomen met kleurrijke bladeren zoals de twee glasmispels op de foto.

Staal

Dit hek is gemaakt van roestvrij staal en lijkt de toegang te vormen tot een andere wereld. Alsof het materiaal al niet opvallend genoeg is, heeft de maker er ook en berglandschap van gemaakt. Misschien een schutting voor de bergsportliefhebber! Wil je ook een bijzondere schutting? Bekijk dan de foto's van onze professionals voor meer inspiratie.

Hout

Houten schuttingen als op de foto worden nauwelijks meer toegepast. En dat is zonde want een sierlijk hek van hout zal in geen enkele tuin misstaan. De doorkijkjes houden de afscheiding ook luchtig en sluiten de tuin niet hermetisch van de buitenwereld af. Mooi is de combinatie van de rechte verticale latten met de gekruiste vormen aan de bovenkant van het hek.

Schapenhek

Ook gemaakt van hout maar met een heel andere uitstraling is het schapenhek op de foto. Een schapenhek is in verschillende hoogtes te koop en is gemaakt van kastanjehout. Prachtig om als erfafscheiding te gebruiken in een landelijke of natuurlijke tuin. Een tuinhek in deze vorm is niet massief en gaat mooi op in de omgeving.

Metaal

Anders dan houten hekwerken stralen hekken van metaal iets statigs uit. Misschien komt dit omdat deze hekwerken generaties lang meegaan en een hele geschiedenis met zich meedragen. Metalen hekken kunnen ook tot in detail bewerkt worden. Misschien ken je de hekwerken met een wapenschild of een dierenfiguur?

Het hek op de foto vormt samen met de staanders een sierlijk geheel en geeft deze tuin een bijzondere uitstraling.

Met patroon

Heel anders maar ook mooi is het groen metalen hekwerk op deze foto. De patronen van de spijlen vormen een prachtig contrast met de verder rechte lijnen in de tuin. Het voordeel van een dergelijk hekwerk is dat de tuin niet hermetisch wordt afgesloten van de buitenwereld. Het hek zorgt voor beschutting maar laat het groen van de omgeving toch binnen.

Natuursteen

Stenen worden al sinds mensenheugenis gebruikt om tuingrenzen af te bakenen en het vee of de planten af te schermen van de boze buitenwereld. Groot voordeel van stenen is dat het ijzersterk is en in veel kleuren en afmetingen te verkrijgen in. Met een muur van steen creëer je eigen omsloten wereld. Een beschutte plek waar van alles te ontdekken valt maar je nooit zult verdwalen.

Haag

Hagen zijn zijn bij uitstek geschikt om je tuin te begrenzen. Ze vormen op een natuurlijk manier voor privacy en beschutting en brengen leven in je tuin. Welke haag je kiest hangt af van de sfeer die je wilt uitstralen. Een strak geschoren haag past mooi bij een moderne tuin en een natuurlijke haag eerder bij een natuurlijk uitziende tuin.

Ook oude of nieuwe pallets zijn uitermate geschikt om te recyclen als bouwmateriaal voor je schutting. Hoe je dit doet lees je in dit Ideabook.

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!