De allerleukste open haarden open een rij! | homify

De allerleukste open haarden open een rij!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Mutsaers Leather flooring Modern Walls and Floors Tiles Grey
Loading admin actions …

Nu de wintertijd weer ingegaan is en de koude en gure dagen aangebroken zijn, heb je wellicht de behoefte aan een sfeervolle, warme en stijlvolle open haard. Uiteraard gaan wij op de redactie van homify in zo’n geval direct in het werk van onze experts kijken om een leuk overzicht voor je samen te stellen. Laat je hierdoor maar lekker inspireren en wellicht ga je nog dit najaar een open haard in je woonkamer installeren. Dat kan trouwens een ‘echt’ exemplaar zijn, maar het is ook zeker een mogelijkheid om voor een uitvoering met gelbranders te kiezen. Ga maar snel kijken! 

Minimalistisch

Het eerste model dat we je kunnen laten zien, is vooral minimalistisch van aard. Een zeer fraai exemplaar dat ook een fraai klassiek randje laat zien. Ideaal om toe te passen in een moderne woning, maar ook in oudere huizen waar geen open haard (meer) aanwezig is, een ideale manier om er voor te gaan zorgen dat er een super leuke open haard komt. Dit is overigens wel een ‘echte’ een rookkanaal is daarom wenselijk.

Klassiek en rustiek

Met de tweede open haard, of beter gezegd houtkachel, gaan we gelijk veel meer de rustieke en klassieke kant op. Als je op zoek bent naar een interieur voor een ruime blokhut, dan kun je hier uiteraard ook ontzettend veel inspiratie op gaan doen. En mocht je nou zo’n fraai onderkomen als dit in het buitenland hebben, dan mag zo’n kachel zeker niet ontbreken!

Het wow-effect

Sommige haarden weten gewoon het wow-effect te bewerkstelligen. En dat geldt zeker voor de combinatie van dit interieur en deze schitterende open haard. Wat een fantastische muur is hier geplaatst en wat ook een mooie sfeer is hier verder in deze woonkamer gecreëerd. Let uiteraard ook even op de hele gave betonnen trap met geïntegreerde verlichting.

Op en top eclectisch

Als je nou in deze woonkamer gaat kijken, dan kom je een geheel tegen dat met recht op en top eclectisch genoemd mag worden. Een rustiek interieur dat is aangevuld met een moderne haard met een robuust betonnen onderstuk. Een prachtige combinatie die zeker tot de verbeelding spreekt. Let hier ook even op de leuke meubels die uitgekozen zijn!

Van alles wat

Riva Studio 500 Freestanding Stovax Heating Group Living roomFireplaces & accessories
Stovax Heating Group

Riva Studio 500 Freestanding

Stovax Heating Group

Ook deze open haard (of ook weer beter eigenlijk om van houtkachel te spreken) mag gerust eclectisch genoemd worden, of gewoon heel simpel gezegd: op gebied van stijl is het van alles wat! Wat ook gezellig trouwens om zo’n mand met hout te gebruiken als leuk decoratiemiddel. Als je daar meer over wilt weten kun je trouwens ook hier terecht.

Weer terug naar modern

Na enige exemplaren die meer rustiek of eclectisch van aard waren, keren we weer terug naar een moderne open haard. En ook hier weer in zo’n entourage waar je je handen bijna bij aflikt! Zie je trouwens ook hoe leuk hier de mogelijkheid is gecreëerd om er voor te zorgen dat je de houtvoorraad op kunt slaan? Ook weer zoiets om je vingers bij af te likken…

Open haard met een twist

Nemofocus Fire homify Living roomFireplaces & accessories
homify

Nemofocus Fire

homify

Deze open haard, alweer de laatste uit dit overzicht, valt wat ons betreft onder de categorie open haard met een twist. Een ontzettend leuk ontwerp dat eruit is komen te zien als een leuke ronde bol. Een grote schouw is in dit geval overbodig, al moet er wel voor worden gezorgd dat er een rookkanaal aangelegd wordt. Dat laatste is vooral een afweging die je moet maken: moet je haard vooral decoratief van aard zijn of toch vooral ook warmte afgeven? Denk daar nog maar eens over na als je dit overzicht nog eens bekijkt!

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!